• Τράπεζες

    Κοντά σε συμφωνία ΟΤΟΕ – Τράπεζες

    ΟΤΟΕ: Νέος πρόεδρος το Γιώργος Μότσιος


    Νέα δεδομένα βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης η νέα βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής η πλευρά των τραπεζών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η πλευρά της ΟΤΟΕ πέτυχε έναν από τους βασικούς της στόχους σε αυτή την διαπραγμάτευση, που ήταν να μην υπάρξει τελικά διαχωρισμός των εργαζομένων αναφορικά με το ποιοι θα λάβουν και ποιοι όχι τις επικείμενες αυξήσεις μισθών σε βάθος τριετίας, αλλά οι αυξήσεις να αφορούν το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων. 

    Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση των τραπεζών αξίωνε οι όποιες αυξήσεις να δοθούν μόνο σε όσους εργαζόμενους είναι πάνω από το 17ο κλιμάκιο.

    Όσον αφορά το ύψος των αυξήσεων των μισθών, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένει η πρόταση των τραπεζών για 2% (περίπου 27- 28 ευρώ) σε βάθος τριετίας, με τους συνδικαλιστές να συνεχίζουν να πιέζουν για κάτι καλύτερο.

    Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό αίτημα από πλευράς των εργαζομένων ζητούσε περίπου 60 ευρώ αύξηση μισθών σε βάθος τριετίας.

    Από την πλευρά τους, οι τράπεζες πρότειναν αρχικά αύξηση 2 ευρώ το μήνα για τους εργαζόμενους που βρίσκονται από το 17ο κλιμάκιο και πάνω τον Ιούλιο του 2020 και 2 ευρώ ακόμα… τον Ιούλιο του 2021.

    Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η εξασφάλιση ρήτρας απασχόλησης, προκειμένου να διατηρηθούν οι υπάρχουσες 40.000 θέσεις εργασίας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμφωνήθηκε άλλη μια ευνοϊκή αλλαγή για τους τραπεζοϋπαλλήλους, αυτή της μείωσης του ωραρίου συναλλαγών από 08:00-14:30 που είναι σήμερα σε 08:00-14:00.

    Σημειώνεται ότι η ΟΤΟΕ έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ενώ το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να αποφασίσει επί της νέας βελτιωμένης πρότασης των τραπεζών. Μάλιστα αναμένεται και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από ποια εισοδήματα οφείλετε να καταβάλλετε εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί γκρινιάζουν στην Εθνική από την επιστροφή της Φωτεινής Ιωάννου – Θα την αντικαταστήσει πρόσωπο έκπληξη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκαλυπτικό: Όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής της Ελένης Βρεττού στην Τράπεζα Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ