• Business

    Αυτός είναι ο αγοραστής των 555 καταστημάτων της Thomas Cook

    • NewsRoom


    Ta 555 καταστήματα της Thomas Cook θα αγοραστούν από την Hays Travel, γεγονός που μπορεί να «σώσει» 2.500 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με το BBC η Hays έχει ήδη προσφέρει θέσεις εργασίας σε 600 υπαλλήλους της Thomas Cook, που κατέρρευσε τον περασμένο μήνα και σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους ως μέρος της ταχείας επέκτασής του.

    Η Hays δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει εκ νέου όλα τα καταστήματα με άμεση ισχύ.

    Η Hays Travel διαθέτει σήμερα 190 καταστήματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ο John Hays, ο οποίος δημιούργησε την εταιρεία πριν από 40 χρόνια, δήλωσε: «Είναι μια κίνηση που αλλάζει το παιχνίδι. Σχεδόν τριπλασιάζει τον αριθμό των καταστημάτων που διαθέτουμε και διπλασιάζει το εργατικό μας δυναμικό».

    Ο ίδιος και η σύζυγός του, η Irene, είναι ιδιοκτήτες της Hays Travel που απασχολεί 1.900 υπαλλήλους και πέρυσι είχε πωλήσεις ύψους £ 379 εκατ., δηλώνοντας κέρδη ύψους εκατομμυρίων στερλινών.

    Η Irene Hays, πρόεδρος της Hays, δήλωσε: «Η Thomas Cook ήταν μια πολύ αγαπημένη μάρκα και πυλώνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Θα βασιστούμε στα καλά πράγματα που είχε η Thomas Cook και αυτό θα μας φέρει σε ακόμα καλύτερη θέση για το μέλλον».

    Όταν η Thomas Cook κατέρρευσε, έθεσε σε κίνδυνο 22.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Το Σωματείο Μεταφορών (TSSA), το οποίο είχε μέλη στα καταστήματα Thomas Cook γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο και στην έδρα του στο Peterborough, χαιρέτισε την κίνηση.

    Ο Manuel Cortes, Γενικός Γραμματέας της TSSA, δήλωσε ότι προσφέρει «πραγματική ελπίδα επανένταξης στο πρώην προσωπικό του Thomas Cook».

    «Θα κινηθούμε γρήγορα για να συγκεντρώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία και αναζητούμε μια επείγουσα συνάντηση με τον Hays για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ένωσή μας στην κίνησή του», πρόσθεσε.

    Η τιμή της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε.

     



    ΣΧΟΛΙΑ