• Business

    Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές!


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι πέντε χρήσιμες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    -Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να γίνει πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το 2018, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο έδωσε χθες στη δημοσιότητα την επίσημη ανάλυση βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας. Στην ανάλυσή του, το ΔΝΤ επιμένει στις προτάσεις του για σημαντική επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων (και της περιόδου χάριτος) και «παγώματος» των επιτοκίων.

    -Κάλεσμα προς όλες τις κατευθύνσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο το διαφαινόμενο θετικό κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά και τις ευνοϊκές για τη χώρα διεθνείς συγκυρίες, απηύθυνε από το βήμα του Βιομηχανικού Συνεδρίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεόδωρος Φέσσας. Ο κ. Φέσσας, εξήγησε τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική βιομηχανία, ανέφερε ωστόσο, ότι από μόνη της δεν αρκεί για να αλλάξει την τροχιά της οικονομίας, γι΄αυτό και προέταξε την αναγκαιότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, αλλά και τη δημιουργία του σωστού μίγματος πολιτικής.

    -Ο Πρωθυπουργός, μετά και την ψήφιση των νέων μέτρων τα οποία προσδοκούν πρωτογενές πλεόνασμα που φτάνει το 3,5% του ΑΕΠ το 2018, εκτιμά ότι ο δημοσιονομικός “κόφτης” δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί. Το “μείγμα” των μέτρων που ψηφίσθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν αφήνει όμως πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Και τούτο διότι την “αιχμή του δόρατος” των νέων μέτρων αποτελούν (και πάλι) οι φόροι.

    -Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του EWG που εξέτασε τα νομοσχέδια που πέρασαν από την Βουλή με στόχο να ενημερώσει τους υπουργούς για το σημερινό Eurogroup. Κόκκινα δάνεια και αποκρατικοποιήσεις βρέθηκαν από νωρίς στο τραπέζι των συζητήσεων, με τους τεχνοκράτες των δανειστών να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για αποκρατικοποιήσεις που όπως σημειώνουν έχουν “βαλτώσει”.

    -H oικονομική ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να συρρικνωθεί κατά 3,6% αν η χώρα ψηφίσει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αποδυναμωμένη στερλίνα θα μπορούσε να ωθήσει στα ύψη τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων και να ρίξει τις τιμές των σπιτιών κατά 10% σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την έκθεση. Ο πρωθυπουργός Cameron τόνισε ότι το σοκ που θα προκαλέσει το Brexit στη βρετανική οικονομία θα είναι πολύ σοβαρό. Το να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να επιβαρύνει με επιπλέον 220 λίρες το χρόνο τα ψώνια του σούπερ μάρκετ κάθε νοικοκυριού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-mig-neo-omologiako-150-ekat-evro-oloklirothike-i-anadiarthrosi-ton-danion/47472

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/pegnidi-ton-roson-stin-ellada-efsevis-ke-monimos-anekpliroti-pothi-gia-ton-moskovo/47642



    ΣΧΟΛΙΑ