• Business

    Αυτές είναι οι εταιρίες με την καλύτερη φήμη για το 2018

    • NewsRoom
    Bob Iger, CEO της Walt Disney

    Bob Iger, CEO της Walt Disney


    Η Walt Disney κατέχει την πρώτη θέση για φέτος στη δεύτερη ετήσια λίστα του Forbes με τις εταιρείες με την καλύτερη φήμη στον κόσμο (World’s Best Regarded Companies), που κατατάσσει τις επιχειρήσεις βάσει αυτού του χαρακτηριστικών. Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας, με κεφαλαιοποίηση 165 δισ. δολ. ανέβηκε τέσσερις θέσεις σε σχέση με τη θέση που είχε στη λίστα του 2017.

    Την τρίτη θέση φέτος καταλαμβάνει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari, η οποία ανέβηκε πέντε θέσεις. Ενώ η Siemens, που ήταν πρώτη στη λίστα του 2017, έπεσε στην έβδομη θέση φέτος. Την πρώτη δεκάδα στη λίστα του 2018 συμπληρώνουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Hilton (θέση 2) και Marriott International (θέση 9), οι εταιρείες πιστωτικών καρτών Visa (θέση 4) και Mastercard (θέση 10), η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών PayPal (θέση 5), η εταιρεία media Netflix (θέση 6) και η διαδικτυακή εταιρεία λιανικού εμπορίου Amazon.com (θέση 8).

    Για να καταρτίσει τη λίστα, το Forbes συνεργάστηκε με τη Statista, που έκανε δημοσκόπηση σε 15.000 ανθρώπους από 60 χώρες. Στο πλαίσιο της έρευνας, ζητήθηκε η γνώμη των συμμετεχόντων για τις εταιρείες της λίστας  Forbes Global 2000 για το 2018. Οι εταιρείες αξιολογήθηκαν αναφορικά με την αξιοπιστία, το κοινωνικό τους αποτύπωμα, την αποτελεσματικότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους, καθώς και για τη στάση που τηρούν ως εργοδότες.

    Αν και οι αμερικανικές εταιρείες κυριαρχούν στη λίστα (61 σε σύνολο 250 επιχειρήσεων), η λίστα είναι παγκόσμια και σε αυτή εκπροσωπούνται 34 χώρες. Η Ιαπωνία έχει 32 εταιρείες στη λίστα. Η κατασκευάστρια video game Nintendo καταλαμβάνει την καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες ιαπωνικές εταιρείες (Νο. 11), με την Toyota να βρίσκεται στη 12η θέση. Άλλες χώρες με σημαντική εκπροσώπηση στη λίστα είναι η Κίνα, με 19 εταιρείες, η Γαλλία με 13 και η Γερμανία με 11.

    Το να έχει μια εταιρεία ένα αναγνωρίσιμο παγκόσμιο brand βοηθάει στο να κερδίσει μια θέση στη λίστα με τις καλύτερες εταιρείες. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταλαμβάνουν συνολικά 19 θέσεις στη λίστα, με τις Ferrari και Toyota να ηγούνται. Η σουηδική Volvo βρίσκεται στην 24η θέση και η Telsa του Έλον Μάσκ στην 34η, από την 197η θέση το 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στον δρόμο της… Apple και η Amazon: Μόλις ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι πραγματικά συμβαίνει με τη μετοχή της Tesla; Θα «πάει» στα 300 δολάρια;



    ΣΧΟΛΙΑ