F

Business

Aegean: Τα σχέδια για την αγορά της Ρουμανίας εν αναμονή του νέου καλοκαιρινού προγράμματος

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Ευτύχης Βασιλάκης


Μια μικρή αλλά στρατηγική επένδυση πραγματοποίησε χθες η Aegean, αποκτώντας το 51% στην αεροπορική εταιρεία Animawings, μέλος του Ταξιδιωτικού Ομίλου Memento (Cristian Tour) στη Ρουμανία, που σηματοδοτεί τα μικρά και σταθερά βήματα με τα οποία προετοιμάζει τη στρατηγική της για την επόμενη μέρα.

Με την κίνηση αυτή, η Aegean στοχεύει στην αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρουμανία ενώ με την ενίσχυση της Animawings, με επιπλέον 2 αεροπλάνα και συνδιοικώντας την θα αναπτύξει το πρόγραμμα πτήσεών της σε όλη την Ευρώπη.

Η απόφαση της Aegean για την κίνηση αυτή συνδέεται τόσο με τις προοπτικές της αναπτυσσόμενης ρουμανικής αγοράς, όσο και με την καλή σχέση με την Christian Tour, έναν από τους μεγαλύτερους tour operators της Ρουμανίας και σταθερό πελάτη της Aegean, στις ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρουμανία προς την Ελλάδα.

Το πρώτο 25% στην Animawings το απέκτησε η AEGEAN στις αρχές του 2020, ενώ η συνολική επένδυσή της για την απόκτηση του 51% της Animawings ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ σε καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο.

Η Aegean θα αναλάβει την επιχειρησιακή διαχείριση, ενώ η εμπορική διαχείριση και υποστήριξη της Animawings θα πραγματοποιείται κυρίως από τον Όμιλο Memento.

Εν τω μεταξύ, τον επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Aegean, από το οποίο και θα διαφανεί η στρατηγική της για την ανάπτυξη, την κρίσιμη χρονιά του 2022, η οποία και αναμένεται να ανοίξει νωρίτερα από το αναμενόμενο. Την προηγούμενη χρονιά, υπενθυμίζεται ότι είχε διαμορφώσει το πρόγραμμά της ανάλογα με τις ανάγκες των επισκεπτών για απευθείας συνδέσεις από μεγάλες πόλεις σε νησιά και αναμένεται να δούμε αν θα ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο και το 2022 αλλά και πώς θα αναπτύξει τον κόμβο Θεσσαλονίκης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε: «H μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία μας με τον tour operator, Christian Tour, ωριμάζει και εξελίσσεται σε μια κοινή εταιρεία στην αγορά της Ρουμανίας. Πιστεύουμε στις προοπτικές της ρουμάνικης αγοράς αλλά και στις δυνατότητες του εταίρου μας, του Ομίλου Memento. Θα προχωρήσουμε με προσεκτικά, σταδιακά βήματα με έμφαση όπως πάντα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επιβάτες μας και το βλέμμα μας πάντα στραμμένο στη στήριξη του τουρισμού της χώρας μας. Για εμάς, οι στρατηγικές συνεργασίες, μέσα από εδραιωμένες σχέσεις, αποτελούν κομμάτι του DNA μας και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες στη νέα εποχή».

Από την πλευρά του ο Ιδρυτής της Animawings και Πρόεδρος του Memento Group, κ. Cristian Pandel, δήλωσε σχετικά: Η Animawings είναι έτοιμη να περάσει στη δεύτερη φάση ανάπτυξης και είμαι εξαιρετικά βέβαιος ότι η επέκταση της συνεργασίας μας με την Aegean θα φέρει πολλαπλά οφέλη, στην ανάδειξη της εταιρείας μας σε κορυφαίο παίκτη στην τοπική και περιφερειακή αεροπορική αγορά. Η συμμετοχή της Aegean θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, προσφέροντας υποστήριξη και τεχνογνωσία σε όλες τις ομάδες και τα τμήματα της Animawings μέσα από τη μεγάλη εμπειρία των στελεχών και ειδικών της, στις διαδικασίες και τα συστήματα λειτουργίας μιας αεροπορικής εταιρείας”.

Διαβάστε επίσης:

Aegean: Αύξησε στο 51% η συμμετοχή της στη ρουμανική Animawings

  Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ