• ΑΓΟΡΕΣ

    Euroxx για Aegean: Στα 8,5 ευρώ η τιμή στόχος – Περιθώριο ανόδου 68% για τη μετοχή

    • NewsRoom
    Aegean

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Airlines


    Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο δίνει για τη μετοχή της Aegean η Euroxx σε σημερινή έκθεσή της

    Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση “overweight” και τοποθετεί την τιμή στόχο στα 8,5 από 6,6 ευρώ. Βλέπει περιθώριο ανόδου 68% και επισημαίνει ότι η αεροπορική είναι καλά τοποθετημένη για την μετά – Covid εποχή.

    Σύμφωνα με την Euroxx,  η Aegean λόγω του σταθερού ισολογισμού, της έμπειρης διαχείρισης αλλά και της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού, κατάφερε να διαχειριστεί την χειρότερη κρίση που έχει βιώσει ποτέ η αεροπορική βιομηχανία, με τη ρευστότητα να παραμένει ισχυρή κατά τη διάρκεια της κρίσης.

    Παράλληλα, εκτιμά ότι τα χειρότερα δείχνουν να έχουν περάσει για τον κλάδο, εκτιμώντας ότι η εταιρία θα εμφανίσει σημαντική ανάκαμψη τη διετία 2022-2023.

    Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και η ανάκαμψη των πτήσεων της Aegean στο 70% -80% των επιπέδων του 2019 κατά το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου θα οδηγήσουν σε ένα κερδοφόρο τρίτο τρίμηνο. Το πρώτο κερδοφόρο μετά την πανδημία, σχολιάζει η χρηματιστηριακή.

    Όσον αφορά στα μερίσματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η Aegean θα αρχίσει εκ νέου την διανομή από το 2023 και μετά.



    ΣΧΟΛΙΑ