• Business

    Aegean: Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Ρόδος, Κρήτη στις πρώτες προτιμήσεις για το Πάσχα

    O CEO της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης

    O CEO της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης


    Σε πολύ υψηλά επίπεδα και με πληρότητες 80% έχει επανέλθει η αεροπορική κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από την Aegean από το εξωτερικό λόγω του Καθολικού Πάσχα αλλά και προς το εξωτερικό και το εσωτερικό λόγω των ταξιδιωτών για τις διακοπές του Ορθόδοξου Πάσχα.

    Μεγάλες πληρότητες έχουν οι πτήσεις από το εξωτερικό τόσο από Έλληνες του εξωτερικού όσο και από τουρίστες και η ψαλίδα της σύγκρισης με το Πάσχα του 2019 κλείνει,  κάτι που θεωρείται το πρώτο θετικό μήνυμα για την πορεία της καλοκαιρινής σαιζόν που ξεκινάει.

    Αντίστοιχα υψηλές είναι οι πληρότητες  της Aegean και στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από Έλληνες τουρίστες που επιλέγουν να ταξιδέψουν για τις διακοπές του Πάσχα. Σε σχέση με τους προορισμούς που επιλέγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες, από τους προορισμούς του εξωτερικού ξεχωρίζουν η Γαλλία, η Αγγλία και η Ισπανία και από τους ελληνικούς προορισμούς η Ρόδος και η Κρήτη, αλλά και το Ηράκλειο και τα Χανιά, που κυριαρχούν στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις.

    Οι πληρότητες στα αεροσκάφη ανεβαίνουν κάθε μια από τις ερχόμενες μέρες με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή.

    Επίσης, σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα θεωρείται και το ότι έχει αρχίσει να διευρύνεται η περίοδος κρατήσεων αν και παραμένει σημαντικό το μέρος των ταξιδιωτών που επιλέγουν να κλείσουν τα εισιτήρια τους τελευταία στιγμή. “Οι προγνώσεις για τον καιρό καθορίζουν τις προβλέψεις κρατήσεων”, σημειώνεται χαρακτηριστικά, αφού πολλοί περιμένουν να δουν αν ο καιρός θα βελτιωθεί για να αποφασίσουν να ταξιδέψουν. Πολύ συχνά δε τα εισιτήρια επιστροφής κλείνονται αρκετά μετά το Πάσχα, περιλαμβάνοντας και την αργία της Πρωτομαγιάς.

    Σημειώνεται ότι για το 2022 η Aegean θα διαθέσει 15.000.000 θέσεις ταξιδιωτών, διαμορφώνοντας ανάλογα με τη ζήτηση τη διανομή των θέσεων ανά προορισμό.

    Ξεχωριστή η θέση της Γαλλίας στις πτήσεις της Aegean

    Μεταξύ των προορισμών που η Aegean έχει αυξήσει τη διαθεσιμότητα θέσεων είναι η Γαλλία. Η Aegean αντιπροσωπεύει το 41% των διαθέσιμων θέσεων της  Tui France στην Ελλάδα. Η γαλλική αγορά είναι κομβικής σημασίας και για την Aegean, με την αεροπορική να διαθέτει, το φετινό καλοκαίρι, 1 εκατομμύριο θέσεις, αριθμός αυξημένος κατά 10%, σε σχέση με την προπανδημική χρονιά του 2019. Από το 2002 έως σήμερα, η αεροπορική, μέσω της συνεργασίας της με την TUI, έχει μεταφέρει στην Ελλάδα 3 εκατ. τουρίστες και συνολικά 10 εκατομμύρια ταξιδιώτες κατά τη δραστηριοποίησή της στη Γαλλία.

    «Το 2002, έτος έναρξης της συνεργασίας της αεροπορικής με την TUI France, ο αερομεταφορέας εξυπηρετούσε 10 προορισμούς στη Γαλλία, μεταφέροντας μερικές χιλιάδες επιβάτες, δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης. «Μέσω συνεχών και σταθερών επενδύσεων στη γαλλική αγορά, το 2022 η Aegean θα υλοποιεί 95 απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα σε 10 πόλεις της Γαλλίας (Μπορντό, Βρέστη, Ντοβίλ, Λιλ, Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Νίκαια, Παρίσι, Τουλούζη) και σε επτά ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Μύκονος, Ρόδος και Θεσσαλονίκη)», προσέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, σημειώνοντας ότι η ελληνική αεροπορική διαθέτει και αεροπλάνο στη βάση του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκωλ» στο Παρίσι.



    ΣΧΟΛΙΑ