• Business

    Άδοξο τέλος για το 5G στην Καλαμάτα λόγω πολιτών που… φοβούνται παρενέργειας στην υγεία τους

    • NewsRoom


    Την παύση της σύμβασης για την πιλοτική εφαρμογή 5G στο Δήμο Καλαμάτας, μία από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα στις οποίες δοκιμάστηκε η  νέα τεχνολογία, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, έπειτα από διαμαρτυρίες πολιτών που υποστήριξαν πως η νέα τεχνολογία προκαλεί παρενέργειες στην υγεία τους!

    Η συζήτηση του θέματος κράτησε πάνω από τρεις ώρες, με το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλοπουλο, να προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα.

    «Δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση, που άλλωστε έληγε στις 31 Δεκεμβρίου», ξεκαθάρισε από την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Καλαμάτας, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να δούμε τα ανταποδοτικά οφέλη που θα είχε η συγκεκριμένη σύμβαση για το Δήμο. Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεσή του να διοργανώσει ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για το θέμα αυτό μέσα στον Ιανουάριο.

    Τελικά, προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.

    Έπειτα από μια ψηφοφορία, που κράτησε ώρα με εντάσεις, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση.

    Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.



    ΣΧΟΛΙΑ