• Business

    ΑΔΜΗΕ: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη για το 2017

    • NewsRoom

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης


    Στο ποσό των 23 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών για την χρήση του 2017 που ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου  και ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,116 ευρώ.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά το 2017, η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών εμφάνισε αρνητικές Καθαρές Λειτουργικές Ταμειακές Ροές ύψους 1,6 εκατ.  ευρώ που αντανακλούν τα κόστη της περιόδου.

    Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2017 ανέρχονταν στα 2,2 εκατ. ευρώ. Το Νοέμβριο του 2017 η εταιρεία κατέθεσε το ως άνω ποσό στην Τράπεζα της Ελλάδος που προσφέρει μέσο επιτόκιο 3,2%. Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών δεν έχει χρέος μετά την πρόωρη αποπληρωμή δανείου ύψους 831 χιλιάδων ευρώ τον Οκτώβριο του 2017.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 26 Μαρτίου 2018 αποφάσισε για την μερισματική πολιτική της εταιρείας, να υιοθετήσει τη συνδυαστική χρήση διανομής μερισμάτων και προμερισμάτων με απώτερο στόχο την μεταβίβαση στους μετόχους της εταιρείας της μέγιστης δυνατής προσόδου από τα μερίσματα της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

     Για την χρήση 2017 δεν θα γίνει διανομή μερίσματος, καθώς τα κέρδη της χρήσης 2017 προκύπτουν εξ αποτιμήσεως της συμμετοχής μας στην ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ως μη πραγματοποιηθέντα κέρδη δεν προτείνεται να διανεμηθούν. Εντούτοις, το 2018 και μετά την έγκριση της διάθεσης των κερδών της χρήσης 2017 από την Τακτική Γενική Συνέλευση της συγγενούς ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η Διοίκηση προτίθεται να προτείνει προς την Γενική Συνέλευση των μετόχων, την διανομή του μέγιστου επιτρεπόμενου ποσοστού, ήτοι το 50% του μερίσματος που θα λάβει από την ΑΔΜΗΕ Α.Ε., ως προμέρισμα.



    ΣΧΟΛΙΑ