• Business

    Adidas: Μειώνει τις προβλέψεις για την κερδοφορία – Πλήγμα από τη λήξη συνεργασίας με τον Kanye West

    • Bloomberg
    Ye (Κάνιε Γουέστ)

    Ye (Κάνιε Γουέστ)


    Η Adidas μείωσε τις προβλέψεις για την κερδοφορία της για τέταρτη φορά φέτος, καθώς η λήξη της συνεργασίας της με τον ράπερ Kanye West (Ye) βάζει τέλος στην κερδοφόρα σειρά αθλητικών παπουτσιών Yeezy.

    Η γερμανική εταιρεία δήλωσε τώρα ότι αναμένει λειτουργικό περιθώριο 2,5% φέτος έναντι 4% που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

    Ο χαμηλότερος στόχος αντανακλά την απόφαση της εταιρείας τον περασμένο μήνα να τερματίσει τη συνεργασία της με τον ράπερ και σχεδιαστή Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West, μετά από μια σειρά από προσβλητικά και αντισημιτικά σχόλια στα οποία προέβη. Η σειρά Yeezy αντιπροσώπευε περίπου το ήμισυ των συνολικών κερδών της Adidas, σύμφωνα με τους αναλυτές.

    Ο Bjorn Gulden, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ανταγωνίστριας Puma, θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αθλητικών ειδών τον Ιανουάριο.

    Η Adidas επιδιώκει να τονώσει την ανάπτυξη της εν μέσω πληθώρας προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, που κάποτε αποτελούσε την μεγαλύτερη πηγή εσόδων της, αλλά τώρα οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περίπου ένα τρίτο έως τον Σεπτέμβριο, λόγω του μποϊκοτάζ των δυτικών εμπορικών σημάτων από τους καταναλωτές.

    Η μετοχή της εταιρείας σημείωνε νωρίτερα οριακή μεταβολή, ενώ ξεκίνησε με πτώση έως 3,15%. Ωστόσο, είχε σημειώσει άνοδο περίπου 28% από την Παρασκευή, όταν ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσει με τον Gulden για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

    Η ζήτηση στις δυτικές αγορές έχει αρχίσει να επιβραδύνεται καθώς οι καταναλωτές αισθάνονται τον αντίκτυπο του αυξανόμενου πληθωρισμού και εντείνονται οι ανησυχίες για πιθανή ύφεση. Αυτό οδηγεί στη συσσώρευση απούλητων αγαθών.

    Η Adidas ελπίζει ότι το τουρνουά ποδοσφαίρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκινά αυτόν τον μήνα, θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις.

    Παραδοσιακά, η συγκεκριμένη διοργάνωση οδηγούσε στην τόνωση των πωλήσεων ειδών ποδοσφαίρου, αν και η ασυνήθιστη χρονική περίοδος της φετινής διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα στα τέλη του φθινοπώρου του βόρειου ημισφαιρίου, έχει περιορίσει μέχρι στιγμής τον ενθουσιασμό.

    Διαβάστε ακόμη:

    Adidas: Τέλος η συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ μετά τα αντισημιτικά σχόλια



    ΣΧΟΛΙΑ