• Business

    Adidas: Άνοδος των μετοχών μετά την αύξηση του guidance για δεύτερη φορά

    • Bloomberg
    Bjorn Gulden, νέoς CEO της Adidas

    Bjorn Gulden, CEO της Adidas


    Άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Adidas σήμερα, μετά από την απόφαση της εταιρείας να αυξήσει το guidance της για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, με αρωγό τις πωλήσεις περισσότερων αθλητικών παπουτσιών Yeezy, αλλά και την αυξημένη ζήτηση και για άλλα μοντέλα.

    Η εταιρεία αναμένει τώρα – όπως ανακοίνωσε –  λειτουργική ζημία περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ (106 εκατομμύρια δολάρια).

    Αυτή η πρόβλεψη είναι καλύτερη από την αρχική της εταιρείας του Ιουλίου για ζημίες 450 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ βελτιώθηκε πολύ από το αρχικό “warning” για ενδεχόμενο έλλειμμα 700 εκατομμυρίων ευρώ. 

    Η μετοχή ανέβηκε έως και 5,3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στην Φρανκφούρτη.

    Οι πωλήσεις του γ’  τριμήνου της τάξης των 6 δισ. ευρώ, ξεπέρασαν κατά πολύ τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 5,9 δισ. ευρώ.

    Η εταιρεία αναμένει επίσης τώρα να καταγράψει λειτουργικά κέρδη 100 εκατομμυρίων ευρώ. 

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Adidas αυξάνονται περίπου κατά 40% φέτος, καθώς οι επενδυτές αποκτούν εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου Bjorn Gulden να αναδιαμορφώσει την εταιρεία και να αυξήσει τα κέρδη, μετά τον τερματισμό της επικερδούς συνεργασίας του Yeezy με τον ράπερ Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West, για τα αντισημιτικά σχόλιά του.

    Η εταιρεία έκτοτε έχει δεσμευτεί να δωρίσει ένα «σημαντικό ποσό» από τα έσοδα του Yeezy σε φιλανθρωπικές οργανώσεις υπέρ της καταπολέμησης των διακρίσεων και της ρητορικής μίσους.

    Μετά από την λήξη της συνεργασίας, απούλητα βρέθηκαν παπούτσια αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ωστόσο, η Adidas έχει πραγματοποιήσει δύο επιτυχημένες μειώσεις στα αποθέματα Yeezy από τον Μάιο, ενώ θα μπορούσε να δει πρόσθετες μελλοντικές πωλήσεις από το απόθεμά της, οδεύοντας προς την “Labour Day”.

    Ταυτόχρονα, ο κολοσσός αθλητικών ειδών, έχει δείξει σημάδια ανάκτησης της δυναμικής του στην Κίνα και επωφελείται από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για τη σειρά αθλητικών παπουτσιών Terrace, που περιλαμβάνει κλασικά υποδήματα όπως τα Samba και Gazelle.

    «Οι προσπάθειες σοβαρής ανάκαμψης της εταιρείας έχουν ξεκινήσει», δήλωσε ο Poonam Goyal, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence.

    Οι πωλήσεις αυτές θα δώσουν μία ώθηση στον Gulden, ο οποίος ανέλαβε τον Ιανουάριο, καθώς προσπαθεί να αναζωογονήσει την εταιρεία και να αυξήσεις πωλήσεις και κέρδη.

    Την ίδια στιγμή, η Adidas δυσκολεύεται να αναπτυχθεί στη Βόρεια Αμερική, εν μέρει χάρη σε ένα τεράστιο απόθεμα απούλητων υποδημάτων και ενδυμάτων εκεί.

    Διαβάστε επίσης: 

    Qatar Energy: Συμφωνία προμήθειας αερίου με τη Shell για 27 χρόνια

    Με οκτώ σκάφη η RIGINOS στην έκθεση Olympic Yacht Show

    Ο Ριάντ Ζέιν (Naftomar) αγοράζει, ο Νικόλας Ιγγλέσης (Alberta) πουλάει



    ΣΧΟΛΙΑ