• Business

    Adani Enterprises: Ξέφρενο ράλι άνω του 46% στις μετοχές σε πέντε ημέρες

    • NewsRoom
    Gautam Adani

    Gautam Adani


    Το ράλι άνω του 46% μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, βοήθησε τη ναυαρχίδα του ομίλου Adani Enterprises όχι μόνο να ανακτήσει όλες τις απώλειες που είχε από τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά ακόμη και να μετατρέψει τις μετοχές της σε multibaggers.

    Φαίνεται ότι η έκθεση της Hindenburg Research για χειραγώγηση των τιμών, που δεν κατέληξε τελικά σε ασφαλές συμπέρασμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής, όσον αφορά την χειραγώγηση των τιμών, που οδήγησαν την αυτοκρατορία του δισεκατομμυριούχου Gautam Adani σε κρίση, δεν αποτέλεσε πραγματική απειλή για τον όμιλο, αφού οι μετοχές της στη συνέχεια, απογειώθηκαν.

    Η επιτροπή του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν βρήκε κανένα ρυθμιστικό σφάλμα που να αφορά τη χειραγώγηση της τιμής των μετοχών Adani, όπως ισχυρίστηκε στέλεχος του ομίλου.

    Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά σε αυτό το γεγονός, οδηγώντας σε άνοδο των τιμών των μετοχών της Adani Enterprises. Η δημοσίευση της έκθεσης την Παρασκευή ξεκίνησε την ανοδική τροχιά, η οποία συνεχίστηκε και στις επόμενες συνεδριάσεις.

    Ως αποτέλεσμα της έκθεσης, η αξία των μετοχών αυξήθηκε από 1886 Rs στις 17 Μαΐου σε 2759 Rs σήμερα, σημειώνοντας σημαντική άνοδο 46,28% σε διάστημα μόλις πέντε συνεδριάσεων.

    Η μετοχή της Adani Enterprises, αυξήθηκε κατά 129% από το χαμηλό 52 εβδομάδων όταν κυκλοφόρησε η έκθεση και ανέβηκε σήμερα στις 2.759,45 Rs, το υψηλότερο επίπεδό της από την 1η Φεβρουαρίου.

    Επιπλέον, άνοδο σημείωσαν και άλλες μετοχές του Ομίλου Adani μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της επιτροπής. Η Adani Ports παρουσίασε άνοδο σχεδόν 10%, ενώ η Adani Green Energy εκτινάχθηκε στα ύψη κατά σχεδόν 13% αυτές τις πέντε ημέρες, κάνοντας άλμα 114% από το χαμηλό του Ιανουαρίου.

    Ωστόσο, παρά τη σημαντική αύξηση, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Adani Enterprises εξακολουθούν να είναι μειωμένες κατά 19,8%, σε σύγκριση με την αξία τους στις 24 Ιανουαρίου.

    Σημειώνεται ότι εκείνη την ημέρα που κυκλοφόρησε η έκθεση Hindenburg, η οποία ανέφερε καταγγελίες κατά του Ομίλου Adani, είχε ως αποτέλεσμα η αξία της μετοχής να μειωθεί σημαντικά.

    Ωστόσο, η πρόσφατη άνοδος των μετοχών της Adani Enterprises, έφερε ανανεωμένη αισιοδοξία στους επενδυτές.

    Διαβάστε επίσης: 

    Alpha Bank: Χρηματοδότηση στην GENEPHARM μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

    Adani: Σχεδιάζει την πώληση μετοχών μετά την έκθεση της Hindenburg



    ΣΧΟΛΙΑ