• Business

    Α. Κοτζαμανίδης (Entersoft): Συνεχής επέκταση του logistics software – Καλύτερο προμηνύεται το 2023

    Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft

    Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft


    Ένα δυναμικό 2022 αλλά και ένα ακόμα καλύτερο 2023 προβλέπει ο CEO της Entersoft κ. Αντώνης Κοτζαμανίδης, μιλώντας χθες σε αναλυτές για τη χρήση του προηγούμενου έτους.

    Συγκεκριμένα ο απόφοιτος του Imperial College London CEO της Entersoft τόνισε ότι το 2022 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την εταιρεία, όπως άλλωστε δείχνουν και τα νούμερα, αφού κατέγραψε αύξηση των εσόδων κατά 23%, από τα 24 εκατ. το 2021 στα 29,6 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ φάνηκε αισιόδοξος ότι το 2023 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την εταιρεία.

    Όπως είπε η εταιρεία θα συνεχίσει η εταιρεία να κοιτάει επενδύσεις και εξαγορές σε κλάδους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με την αγορά σε Βουλγαρία και Ρουμανία να μεγαλώνει. Ο όμιλος τους τελευταίους 13 μήνες προχώρησε σε 4 νέες εξαγορές ενώ όπως είπε ο κ. Κοτζαμανίδης, ο όμιλος ετοιμάζει νέο project στη Ρουμανία, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί το β’ εξάμηνο του 2023.

    Η αγορά του logistics software θα εξακολουθεί να αποτελεί βασικός τομέας ανάπτυξης για την εταιρεία, στον οποίο όπως τόνισε ο ίδιος αναμένει σημαντική αύξηση τα επόμενα χρόνια. Όπως είπε ο κ. Κοτζαμανίδης, ο όμιλος στοχεύει στην συνεχής επέκταση του logistics τόσο σε νέους όσο και σε υφιστάμενους πελάτες. Επίσης ο όμιλος ετοιμάζει λογισμικό HRM για μισθοδοσία το οποίο είναι σε φάση προέκδοσης με πιλοτικά έργα που υλοποιούνται και εκτελούνται ζωντανά.

    Ερωτώμενος ωστόσο για το αν υπάρχει κίνδυνος «αναταραχών» και όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης ενόψει εκλογών αλλά και αν αλλάζει το κλίμα στην Ελλάδα καθώς οδηγείται σε προεκλογική περίοδο, ο κ. Κοτζαμανίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα πρόγραμμα που θα συνεχίσει να υπάρχει, ενώ τόνισε ότι πλέον έχουμε καθαρό δρόμο μπροστά μας.

    Ο όμιλος σχεδιάζει και αναπτύσσει λογισμικό για επιχειρήσεις αλλά και προσαρμοσμένες λύσεις στην αγορά των ERP, CRM, Retail, WMS. Στοχεύουμε σε βιώσιμη ανάπτυξη, τεχνολογική πρωτοπορία, αντιμετωπίζοντας με καινοτόμο τρόπο τις προκλήσεις σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στον πελάτη, είπε ο κ. Κοτζαμανίδης.

    Τα αποτελέσματα της Entersoft

    Όπως ανακοίνωσε η Entersoft, το 2022 εμφάνισε έσοδα 29,6 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 23% συγκριτικά με την οικονομική χρήση 2021 (24,0 εκατ. ευρώ).

    Τα EBITDA ανήλθαν στα 9,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (8,9 εκατ. ευρώ).

    Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,7 εκατ. ευρώ, σταθερά σε σύγκριση με την οικονομική χρήση 2021 (6,6 εκατ. ευρώ) ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα στα 14,8 εκατ. ευρώ έναντι 10,3 εκατ. ευρώ στο τέλος της περυσινής χρήσης 2021.

    Εξαγορές και επενδύσεις

    Το 2022 υπήρξε για την Entersoft χρονιά έντονης δραστηριότητας καθώς ολοκληρώθηκαν 4 εξαγορές σε διάστημα 13 μηνών.

    Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2022 η Entersoft έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει την Logon ΑΕ, εταιρεία υλοποίησης έργων λογισμικού για επιχειρήσεις και ειδικότερα για προϊόντα κατηγορίας ERP, CRM, WMS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης για περισσότερα από είκοσι έτη.

    Τον Μάιο του ίδιου έτους η Entersoft προχώρησε στην εξαγορά του 75% της BIT Software Romania, χτίζοντας γερές βάσεις στην Ρουμανία αφού με αυτή την κίνηση διπλασίασε το αποτύπωμά της στην αγορά στην οποία απευθύνεται, καθώς έγινε ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία με το πληρέστερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

    Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2022, η Entersoft προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική επένδυση, καθώς υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό για την αγορά από την εταιρεία Smartware International των λογισμικών SmartPharmaSys, SmartPharmaSys 360 @ cloud, SmartMediSys και το SmartMediSys 360 @ cloud, που απευθύνονται στον κλάδο της υγείας και ειδικότερα στα φαρμακεία και στην ιατρική κοινότητα, των αντίστοιχων σημάτων και του σχετικού πελατολογίου, καθώς και των λογισμικών SmartRetail και SmartRetail 360 @ cloud που απευθύνονται στον κλάδο της εντατικής λιανικής και των αντίστοιχων σημάτων. Το συμφωνηθέν τίμημα ανήλθε στο ποσό των 1.800.000 ευρώ.

    Τελευταία εξαγορά ανακοινώθηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, καθώς η Entersoft υπέγραψε Ιδιωτικό Συμφωνητικό για την εξαγορά του 100% της CGSoft, από τις πλέον καθιερωμένες εταιρείες λογισμικού Property & Real Estate Management στην Ελλάδα, και το πελατολόγιο της απαριθμεί τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Entersoft: Οι σημαντικές εξαγορές και η είσοδος σε νέες αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ