• Business

    Entersoft: Οι σημαντικές εξαγορές και η είσοδος σε νέες αγορές

    Entersoft: Οι σημαντικές εξαγορές και η είσοδος σε νέες αγορές

    Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft


    Σε μία ακόμα εξαγορά προχώρησε η Entersoft, στο τιμόνι της οποία κάθεται ο έμπειρος manager και απόφοιτος του Imperial College London, κ. Αντώνης Κοτζαμανίδης, συνεχίζοντας έτσι το σερί εξαγορών και στοχευμένων επιχειρηματικών κινήσεων που προχωράει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

    Μόλις χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Ιδιωτικό Συμφωνητικό για την εξαγορά του 100% της CGSoft, από τις πλέον καθιερωμένες εταιρείες λογισμικού Property & Real Estate Management στην Ελλάδα, και το πελατολόγιο της απαριθμεί τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της χώρας.

    Αυτή η εξαγορά ήρθε να προστεθεί σε ένα «πακέτο» σημαντικών επιχειρηματικών κινήσεων της εταιρείας το τελευταίο διάστημα, το οποίο την κατατάσσει σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής στην Ελλάδα.

    Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η εταιρεία το τελευταίο διάστημα αποτυπώνεται και στη μετοχή. Από τις 6 Οκτωβρίου 2022, όταν το χαρτί σημείωνε πτώση -3,23% και έκλεινε στα 3,3 ευρώ, μόλις χθες μετά από σχεδόν 3 μήνες η μετοχή έκλεισε στα 4,07 ευρώ, καταγράφοντας μια συνολική αύξηση σε αυτό το διάστημα της τάξης του 23,33%. Με την εταιρεία να έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 123 εκατ. ευρώ.

    Στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου που δημοσίευσε η εταιρεία είχε έσοδα 20,7 εκατ. ευρώ, έναντι 17,4 εκατ. στο ενιάμηνο 2021 ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 5,6 εκατ. ευρώ, έναντι 5,3 εκατ. ευρώ στο ενιάμηνο του 2021.

    Οι εξαγορές του 2022

    Το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους, ο CEO της Entersoft κ. Αντώνης Κοτζαμανίδης, με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση της, είχε τονίσει την πεποίθησή του ότι βασικός στόχος της εισηγμένης για την επόμενη τριετία είναι ο διπλασιασμός των κερδών της. Με την εταιρεία να κινείται σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς το 2022 η εταιρεία προχώρησε σε συνολικά τρεις εξαγορές.

    Τον Ιανουάριο του 2022 η Entersoft έβγαλε από τα ταμεία το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει την Logon ΑΕ, εταιρεία υλοποίησης έργων λογισμικού για επιχειρήσεις και ειδικότερα για προϊόντα κατηγορίας ERP, CRM, WMS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης για περισσότερα από είκοσι έτη.

    Τον Μάιο του ίδιου έτους η Entersoft προχώρησε στην εξαγορά του 75% της BIT Software Romania, χτίζοντας γερές βάσεις στην Ρουμανία αφού με αυτή την κίνηση διπλασίασε το αποτύπωμά της στην αγορά στην οποία απευθύνεται, καθώς έγινε ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία με το πληρέστερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

    Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2022, η Entersoft προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική επένδυση, καθώς υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό για την αγορά από την εταιρεία Smartware International των λογισμικών SmartPharmaSys, SmartPharmaSys 360 @ cloud, SmartMediSys και το SmartMediSys 360 @ cloud, που απευθύνονται στον κλάδο της υγείας και ειδικότερα στα φαρμακεία και στην ιατρική κοινότητα, των αντίστοιχων σημάτων και του σχετικού πελατολογίου, καθώς και των λογισμικών SmartRetail και SmartRetail 360 @ cloud που απευθύνονται στον κλάδο της εντατικής λιανικής και των αντίστοιχων σημάτων. Το συμφωνηθέν τίμημα ανήλθε στο ποσό των 1.800.000 ευρώ.

    Η Entersoft είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2008, διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε Βουλγαρία, Ρουμανία και την Ελληνική εταιρεία Wedia. Έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε 40 χώρες μέσω αντιπροσώπων και διαθέτει ένα επιλεγμένο δίκτυο Πιστοποιημένων Συνεργατών.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΑΙΠΕΔ: Η Aplekton του Μελισσανίδη κατέθεσε τη μοναδική προσφορά για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ