• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Η Navios Acquisition πούλησε πλοίο 19 ετών σε συμφέρουσα τιμή

    Φράγκου ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Στην πώληση του παλαιότερου πλοίου του στόλου της προχώρησε η Navios Maritime Acquisition Corporation, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.

    Πρόκειται για το τάνκερ VLCC, C. Dream, χωρητικότητας 299,000-dwt και κατασκευής 2000, το οποίο πουλήθηκε στην τιμή των 21,75 εκατ. δολαρίων. Η τιμή θεωρείται υψηλή, αν λάβουμε υπόψη ότι η εκτιμώμενη από τη VesselsValue αξία του τάνκερ κυμαίνεται στα 17,9 εκατ. δολάρια.

    Αν και η εταιρεία δεν ανακοίνωσε το όνομα του αγοραστή, πηγές αναφέρουν ότι το πλοίο ανήκει πλέον στο στόλο της Nathalin, με έδρα την Ταϊλάνδη, και έχει μετονομαστεί σε  Crystal Star.

    Η Navios Maritime Acquisition εμφάνισε το 2018 έσοδα 187,9 εκατ. δολαρίων και προσαρμοσμένα EBITDA 56,8 εκατ. δολ. Στο τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 58,7 εκατ. δολ. και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 20,9 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο της παρελθούσας χρήσης μέρισμα 0,30 δολ. ανά μετοχή.

    Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018, η κα Φράγκου, CEO της εταιρείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι τιμές των ναύλων βελτιώθηκαν σημαντικά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Παρά το γεγονός ότι έκτοτε τα ναύλα στα VLCC έχουν υποχωρήσει, οι τιμές τους τον Ιανουάριο του 2019 παρέμειναν κατά τρεις φορές υψηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου του 2018.

    Παράλληλα, στο conference call που πραγματοποίησε η ναυτιλιακή,  η κα Φράγκου, επισήμανε στους αναλυτές ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση οφειλών 77,8 εκατ. δολαρίων που προβλέπονται για το 2019 και το 2020 και την επέκταση της ωρίμανσης τους το 2026.

    navios midstream
    Το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC “Shinyo Saowalak” της Navios Maritime Midstream Partners

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:    Χ. Βαφειάς: Φλερτ με υποψήφιους επενδυτές στη Νέα Υόρκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Τσάκος: Γιατί η ΤΕΝ βάζει πωλητήριο σε πέντε τάνκερ του στόλου της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Χρ. Οικονόμου: Μεγάλο deal της TMS Cardiff με τη Vitol

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ