• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Ένα ακόμα panamax στον στόλο της Navios Partners

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Ένα ακόμα πλοίο τύπου panamax πρόσθεσε στον στόλο της η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου, που πλέον διαθέτει 38 πλοία.

    Πρόκειται για το πλοίο Navios Altair I (χωρητικότητας 74.475 dwt, κατασκευής 2006), το οποίο η Navios Partners απέκτησε έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το πλοίο στις 7 Ιουνίου.

    Το Navios Altair I είναι ναυλωμένο έως τον Νοέμβριο του 2018, έναντι 9.844 δολαρίων ημερησίως. Με βάση τη ναύλωση αυτή και το τρέχον περιβάλλον στην αγορά, το πλοίο εκτιμάται σύμφωνα με την Navios Partners ότι θα δημιουργήσει EBITDA της τάξεως των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τον πρώτο χρόνο.

    Η απόκτηση του πλοίου χρηματοδοτήθηκε με ρευστό και με ένα τραπεζικό δάνειο ύψους 7,15 εκατομμυρίων δολαρίων που θα αποπληρωθεί το 2023 και φέρει επιτόκιο Libor +300 μονάδες βάσης ετησίως.

    Μετά από αυτήν την κίνηση, ο στόλος της εταιρείας αποτελείται πλέον από 38 πλοία, εκ των οποίων τα 13 είναι capesizes, τα 17 panamaxes, τα τρία ultra-handymaxes και τα πέντε conteinerships.

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Εuronav-Gener8. Ποιος είναι ο νέος κολοσσός της ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισμήνη Παναγιωτίδη (Pavimar): Oι τράπεζες είναι «ανοιχτές» για τους συνετούς πλοιοκτήτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Βενιάμης: «Οι Γερμανοί μάς «κλέβουν» τους καλύτερους καπετάνιους»



    ΣΧΟΛΙΑ