• Business

    3M: Σχεδιάζει 6.000 απολύσεις

    • NewsRoom
    Μάικ Ρόμαν, CEO 3Μ

    Μάικ Ρόμαν, CEO 3Μ


    Εκτός εργασίας σχεδιάζει να αφήσει 6.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, η αμερικανική βιομηχανία 3Μ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, καθώς φαίνεται ότι επιθυμεί να επικεντρωθεί σε επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτων και της ανακαίνισης κατοικιών.

    Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στο Saint Paul της Μινεσότα αυξήθηκαν κατά 1,6% στα 106,7 δολάρια κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.

    Η κίνηση έρχεται καθώς οι καταναλωτές περικόπτουν τις προαιρετικές δαπάνες, καθώς μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους για να μειώσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, πυροδότησε φόβους οικονομικής ύφεσης.

    Η 3M, η οποία παράγει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από την ταινία Scotch και τα σημειωματάρια Post-it, μέχρι ηλεκτρικά εργαλεία και ιατρικά προϊόντα, αύξησε τις τιμές της, προκειμένου να αντισταθμίσει το «χτύπημα» που υπέστη, λόγω του αυξανόμενου κόστους των εμπορευμάτων.

    «Ανακοινώσαμε ενέργειες που θα μειώσουν το κόστος στο εταιρικό κέντρο, θα απλοποιήσουν περαιτέρω και θα ενισχύσουν τη δομή της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και θα εξορθολογίσουν τα επιχειρηματικά μας μοντέλα, τα οποία θα βελτιώσουν εκτός άλλων, τις ταμειακές ροές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της 3M, Μάικ Ρόμαν.

    Αυτές οι ενέργειες αναδιάρθρωσης, αναμένεται να επηρεάσουν όλες τις λειτουργίες των επιχειρήσεων σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, ανέφερε η εταιρεία.

    Οι συγκεκριμένες περικοπές θέσεων εργασίας προστίθεται στη μείωση 2.500 θέσεων που ανακοινώθηκε από την εταιρεία νωρίτερα φέτος, ενώ η εταιρεία είχε περίπου 92.000 εργαζόμενους στο τέλος του 2022.

    Σημειώνεται ότι η 3M αναμένει ετήσια εξοικονόμηση 700 έως 900 εκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών μείωσης του κόστους. Ανέφερε δε προσαρμοσμένο κέρδος 1,97 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 2,63 δολάρια ανά μετοχή πέρσι.



    ΣΧΟΛΙΑ