• Business

    28η Οκτωβρίου: Η μεγάλη έξοδος των Ελλήνων στο εξωτερικό


    Με «τρέλα» οι Έλληνες έσπευσαν να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια  για να ταξιδέψουν σε Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη εκμεταλλευόμενοι την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

    Αποτέλεσμα ήταν τα εισιτήρια με προσιτές τιμές να εξαντληθούν  και για τους τρεις αυτούς δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ενώ οι τιμές των εισιτηρίων που ξεκίνησαν αρχικά από τα χαμηλά των 250 ευρώ (μετ΄ επιστροφής), η ζήτηση για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής απογείωσε υπερδιπλασίασε τις τιμές. Και ακριβώς λόγω υψηλής τιμής των εισιτηρίων αρκετοί άλλαξαν προορισμό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αεροπορικές εταιρείες–που ζουν  και πάλι μέρες προ Covid- η ζήτηση για ταξίδια είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ  Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Μιλάνο, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βιέννη, Λισαβόνα, Βουδαπέστη αποτελούν το top των προορισμών για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Ζήτηση υπάρχει και για Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Κωνσταντινούπολη.

    Το μεγάλο κύμα των αναχωρήσεων ξεκινά από την  Τετάρτη, κορυφώνεται την  Πέμπτη με το μεγάλο κύμα της επιστροφής την Κυριακή το βράδυ. Και όπως σχολιάζουν πηγές της τουριστικής αγοράς οι Έλληνες δείχνουν μεγάλη επιθυμία να ταξιδέψουν και πάλι, και μάλιστα αναμένουν την ίδια εικόνα για τα ταξίδια των Χριστουγέννων.

    Σε κάθε περίπτωση η επιλογή των προορισμών έχει να κάνει και με την επιδημιολογική κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα, καθώς οι ταξιδιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς  με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων.

    Πηγές της τουριστικής αγοράς αναφέρουν στο mononews.gr ότι περιμένουν άνοδο των ταξιδιών στο εξωτερικό φέτος τα Χριστούγεννα –με την προϋπόθεση ότι δεν αλλάξουν δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα-, και σημειώνουν ότι αρκετοί σπεύδουν να κλείσουν από τώρα αεροπορικά εισιτήρια.

    Όμως εκτός από το εξωτερικό ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ζήτηση για αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς τους εσωτερικούς προορισμούς, ειδικά προς  Παροναξία και Κρήτη, ενώ μεγάλη αναμένεται να είναι και η έξοδος στις εθνικές οδούς.

    Σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Τάσιο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία των ορεινών περιοχών διαμορφώνονται  μέχρι τώρα στο 70%. Ενώ σημαντικό μερίδιο «κλέβουν» από τα ξενοδοχεία και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, δηλαδή  τα καταλύματα Airbnb.

     Αυξημένη είναι η ζήτηση για τα ξενοδοχεία της Πιερίας και της Ημαθίας, καλά πάνε οι κρατήσεις σε Γιάννενα και Μέτσοβο, γενικά η Μαγνησία και κυρίως το Πήλιο, η Πελοπόννησος με τα Τρίκαλα Κορινθίας να είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός, και φυσικά η Αράχωβα γνωστής και ως η «Μύκονος» του χειμώνα.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωχαρτική: Επενδύσεις με στόχο την ηγετική θέση στην αγορά

    Real Consulting: Έναρξη της διαδικασίας απορρόφησης της Real Competence Center Leros

    ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκίνησε η μάχη των μεγάλων κατασκευαστικών για τους διαγωνισμούς αξίας 515 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ