• Business

    150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Το ξενοδοχείο – σύμβολο γιορτάζει με επετειακό πρόγραμμα

    Η πρόσοψη του ξενοδοχείου τη δεκαετία του 1960

    Η πρόσοψη του ξενοδοχείου τη δεκαετία του 1960


    Χρονιά με «Always Grand Εμπειρίες» υπόσχεται για φέτος το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, που γιορτάζει τα 150 χρόνια λειτουργίας του, από το 1874 που ιδρύθηκε, για να εξελιχθεί στη συνέχεια στη ναυαρχίδα της ελληνικής  φιλοξενίας  αλλά και να συνδεθεί με μεγάλα, ιστορικά γεγονότα της χώρας.

    Ως εκ τούτου έχει παρακολουθήσει όλη την εξέλιξη της Αθήνας, γράφοντας παράλληλα, τη δική του ιστορία διαχρονικής κομψότητας και κατακτώντας δικαιωματικά τον τίτλο του ορόσημου για την αθηναϊκή κοινωνία. Ενώ η φήμη του ως αγαπημένου οικοδεσπότη για αρχηγούς κρατών, βασιλείς και σημαντικές προσωπικότητες  παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.

    Πρόκειται άλλωστε, για ένα από τα ελάχιστα ξενοδοχεία παγκοσμίως με 150 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και γι’ αυτή την επέτειο προσκαλεί τους επισκέπτες του να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες υψηλής αισθητικής, πολυτέλειας  σε συνδυασμό με την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

    Ιστορία, τέχνη και design, γεύσεις με τη νοσταλγία παλαιών συνταγών σε νέα απόδοση είναι μεταξύ άλλων οι τομείς στους οποίους θα κινηθεί το επετειακό πρόγραμμα.

    Το ξενοδοχείο σήμερα
    Το ξενοδοχείο σήμερα

    Τέχνη και design  

    Με διαδραστικές ενέργειες, περιηγήσεις, εκθέσεις και άλλες δράσεις που αγκαλιάζουν κάθε κεφάλαιο της πορείας του μέχρι σήμερα, το ξενοδοχείο ανθολογεί έτσι, τις πιο σημαντικές στιγμές του, ταξιδεύοντας το κοινό στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας (Grand History). Από τη θέση του στην καρδιά της Αθήνας υπενθυμίζει τον κεντρικό του ρόλο στη διαμόρφωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του αστικού τρόπου ζωής αλλά και της έννοιας της επαγγελματικής φιλοξενίας στη χώρα.

    Στο πλαίσιο αυτής της λαμπερής γιορτής στοχεύει να δώσει στους επισκέπτες του «Grand Art & Design», τη δυνατότητα δηλαδή, να εξερευνήσουν την ιδιαίτερη σχέση του με τον κόσμο της τέχνης και του design. Έτσι, σε συνεργασία με κορυφαία brand, ταυτισμένα με την υψηλή αισθητική, δημιουργεί κομψά, συλλεκτικά αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ξεχωριστό του αποτύπωμα στη μνήμη και στο χρόνο.

    Παράλληλα, με αφορμή την επέτειο προσφέρει «Grand Experiences», ένα σύνολο από εκδηλώσεις, που θα αναδεικνύουν τη διαχρονική του θέση ως κορυφαίου συμβόλου φιλοξενίας, που φωτίζει τις αθηναϊκές νύχτες και μέρες. Για το σκοπό αυτό, ειδική ομάδα συνεργατών του θα καθοδηγεί τους επισκέπτες σε απολαυστικές στιγμές για τη δημιουργία  αγαπημένων συνηθειών και  ξεχωριστών αναμνήσεων.

    Η πρόσοψη του ξενοδοχείου τη δεκαετία του 19
    Η πρόσοψη του ξενοδοχείου τη δεκαετία του 19

    Γεύσεις και αρώματα

    Γεμάτη μοναδικές γεύσεις και αρώματα, που ταξιδεύουν νοσταλγικά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο είναι εξάλλου, η γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου -«Grand Taste»- που κατέχει  κεντρική θέση στους εορτασμούς για τα 150 χρόνια. Με μια φιλοσοφία που εστιάζει στη βιωσιμότητα, επιλέγοντας τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, με σεβασμό στην εποχικότητα και συνδυάζοντας υψηλού επιπέδου σύγχρονες και παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, βραβευμένος δύο φορές με αστέρι Michelin, δημιουργεί γαστρονομικές εμπειρίες για τους επισκέπτες των εστιατορίων του ξενοδοχείου, μέσα από επετειακά πιάτα και την αναβίωση αγαπημένων συνταγών.

    Παράλληλα, οι bartender του ξενοδοχείου γιορτάζουν την επέτειο δημιουργώντας δημοφιλή signature cocktail στο Alexander’s Bar και στο Bar8. Όσο για το κοσμοπολίτικο Winter Garden, καλωσορίζει σταθερά τους επισκέπτες στην αριστοκρατική σάλα με τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τα απολαυστικά εδέσματα.

    Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπως και το King George, των οποίων την λειτουργική διεύθυνση έχει η Marriott International, Inc. είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη.

    Διαβάστε επίσης

    Οικία Παλαμά: Αποκατάσταση με αναφορά στην παλλαϊκή κηδεία του ποιητή στην Κατοχή

    Ελληνικό: Εκτενές ρεπορτάζ στην Evening Standard για το project της Lamda



    ΣΧΟΛΙΑ