• Business Of Fashion

    Vans: Mια ξεχωριστή συλλογή ωδή στην προσωπικότητα και το έργο της Φρίντα Κάλο (pics)

    vans

    Η νέα συλλογή Vault by Vans x Frida Kahlo


    Πιστή στη δέσμευσή της να προωθεί και να υποστηρίζει αντισυμβατικές προσωπικότητες, που έχουν ξεχωρίσει σε διάφορα μέρη του πλανήτη, μέσω της δημόσιας δράσης τους, η δημοφιλής εταιρεία παπουτσιών, Vans, αποφάσισε να αφιερώσει μια ειδική συλλογή σε μια σημαντική γυναίκα, από το χώρο της τέχνης, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της μέσα από την πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητά της. Ο λόγος για την Φρίντα Κάλο.

    Η δημιουργική έκφραση, μέσα από την χρήση της κουλτούρας και την προώθηση καινοτόμων ιδεών αποτελεί ανέκαθεν βασικό χαρακτηριστικό της εταιρείας. Η νέα συλλογή από την Vault by Vans παρουσιάζει πραγματικά ξεχωριστά κομμάτια, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό σχέδιο, όλα όμως είναι αφιερωμένα στην Φρίντα Κάλο.

    Η ζωγράφος έγινε γνωστή κυρίως για τις αυτοπροσωπογραφίες της, αλλά και για άλλα έργα της, εμπνευσμένα από το Μεξικό. Η συλλογή Vault by Vans x Frida Kahlo έχει αξιοποιήσει τα διάσημα έργα της Φρίντα Κάλο και, μέσα από μια προσεκτικά επιμελημένη απεικόνιση, τα αποτυπώνει πάνω στα κομμάτια της συλλογής.
    vans
    H νέα συλλογή Vault by Vans x Frida Kahlo

    Το καλλιτεχνικό έργο της Φρίντα Κάλο χαρακτηρίζεται από βαθιές επιρροές από τη μεξικάνικη κληρονομιά, υιοθετώντας ένα «αφελές» στιλ παραδοσιακής τέχνης στο έργο της, για να θέσει ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα, την εποχή μετά την αποικιοκρατία, την κοινωνική τάξη, το φύλο και τη φυλή στην κοινωνία του Μεξικού. Αργότερα, η ζωή την έφερε στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Μεξικό. Η ιστορία της Φρίντα Κάλο περιλαμβάνει μερικές «μαύρες» σελίδες, καθώς αντιμετώπισε οδυνηρές καταστάσεις, τις οποίες μάλιστα αποτύπωνε στο έργο της, κάνοντάς το ακόμη πιο σπουδαίο. Η συνεχής αναδιαμόρφωση της ταυτότητάς της και η δημιουργία ενός προσωπικού, εναλλακτικού κόσμου, είχε ευρύτατη απήχηση σε πολλούς.

    Η ζωγράφος, επιπλέον, έχει μείνει στην ιστορία για τον αγώνα που έδωσε για το γυναικείο φύλο, υποστηρίζοντας τον φεμινισμό και την καθιέρωση της ίσης θέσης της γυναίκας στην κοινωνία. Η Φρίντα Κάλο έγινε σημείο αναφοράς για τον φεμινισμό, αποτελώντας σημαντικό πρότυπο για τις ιδέες της και την προώθησή τους.

    vans
    Η νέα συλλογή Vault by Vans x Frida Kahlo
    Η συλλογή Vault by Vans x Frida Kahlo της Vans περιλαμβάνει τρία χαρακτηριστικά μοντέλα της Vans:

    -Το OG Sk8-Hi LX, με την αυτοπροσωπογραφία της Frida και σκούρο πράσινο χρώμα στο μπροστινό μέρος,

    -Ένα μοντέλο OG Authentic LX με pattern, από τον τελευταίο πίνακά της με τα καρπούζια και κεντημένες λεπτομέρειες, καθώς και

    -Ένα OG Slip-On LX, αφιερωμένο στον διάσημο πίνακά της του 1940,την Αυτοπροσωπογραφία με κολιέ από αγκάθια και κολίμπρι (Self–Portrait with Thorn Necklace and Hummingbird).

    Όλα τα μοντέλα διαθέτουν vulcanized σόλα και δερμάτινη προστατευτική επένδυση στη φτέρνα.

    vans
    Η νέα συλλογή Vault by Vans x Frida Kahlo



    ΣΧΟΛΙΑ