• Business Of Fashion

    Τα wrap φορέματα της Diane von Furstenberg είναι το must της σεζόν… Κάθε σεζόν…

    • NewsRoom


    Εύκολα και ανεπιτήδευτα, τα wrap φορέματα έχουν αγαπηθεί από τις γυναίκες όσο τίποτα και αποτελούν βασικό κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας που σέβεται τον εαυτό της. Και κανείς δεν σχεδιάζει wrap κομμάτια όπως η Diane von Furstenberg, η οποία ήταν, άλλωστε, και εκείνη που τα λάνσαρε για πρώτη φορά το 1974 ως επανερμηνεία του κλασικού κιμονό.

    Σέξι αλλά και πρακτικά ταυτόχρονα, τα wrap φορέματα σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν ευκολία και άνεση, κολακεύοντας παράλληλα όσο τίποτα τη γυναικεία σιλουέτα. Και έγιναν αμέσως επιτυχία, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από πρόσωπα όπως η Diana Vreeland, αρχισυντάκτρια της Vogue την εποχή εκείνη.

    Μέχρι το 1976, η Diane είχε πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο wrap φορέματα, προσελκύοντας την προσοχή εντύπων τεράστιας εμβέλειας και κύρους, όπως το Newsweek, η The Wall Street Journal και πολλά άλλα.

    Τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά το λανσάρισμα του πρώτου της «leopard-print» wrap φορέματος το 1974, το ίδιο ακριβώς φόρεμα φιλοξενήθηκε, το 2017, στην έκθεση του μουσείου MOMA της Νέας Υόρκης «Items: Is Fashion Modern?», ανάμεσα σε 110 άλλα ενδύματα που άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους στον κόσμο της μόδας κατά τον 20ο και 21ο αιώνα. Σήμερα αποτελεί πλέον κομμάτι της μόνιμης συλλογής του μουσείου.

    Χωρίς λεπτομέρειες που δυσκολεύουν τη ζωή μας, όπως κουμπιά ή φερμουάρ, τα φορέματα αυτά φοριούνται στο λεπτό, χαρίζοντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Και είναι πάντα τόσο επίκαιρα όσο και το 1974, αν όχι περισσότερο…



    ΣΧΟΛΙΑ