• Business Of Fashion

    Σίλια Κριθαριώτη: Οι δημιουργίες φτάνουν μέχρι το Χόλιγουντ

    • Μαργαρίτα Οικονόμου


    Η Σίλια Κριθαριώτη είναι η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας με την μεγαλύτερη διεθνή φήμη, τουλάχιστον αυτή την στιγμή, καθώς τις δημιουργίες της προτιμούν κάθε χρόνο σταρ του Χόλιγουντ, πασίγνωστα μοντέλα και επιφανείς προσωπικότητες για τις εμφανίσεις τους τόσο στα κόκκινα χαλιά όσο και σε σημαντικές εκδηλώσεις.

    Η Ελληνίδα σχεδιάστρια από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν ανέλαβε τον πιο ιστορικό ελληνικό οίκο μόδας, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1906, έφερε έναν νέο άνεμο στην ελληνική μόδα.

    Από την Γκουίνεθ Πάλτροου, την Τζένιφερ Λόπεζ και τη Lady Gaga, μέχρι τα κοστούμια για τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τις γυναίκες που επέλεξαν νυφικές δημιουργίες Celia Kritharioti, η δημιουργικότητα, το ταλέντο και το όραμα της σχεδιάστριας δεν γνωρίζουν γεωγραφικά σύνορα και όρια.

    Μάλιστα, η συλλογή της για το φθινόπωρο-χειμώνα 2019/20 έφερε ακόμη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και επιτυχία στην Σίλια, καθώς τα παραμυθένια σχέδιά της καθήλωσαν τόσο τα βλέμματα διεθνών αστέρων όσο και τους κριτικούς μόδας. Η συλλογή «Pas De Deux» είναι εμπνευσμένη από την παιδική της ηλικία και πιο συγκεκριμένα αφορμή για τα σχέδια ήταν το μουσικό κουτί, που είχαν τα περισσότερα νεαρά κορίτσια, όπου μια μπαλαρίνα εμφανιζόταν στο άνοιγμα του ενώ μια μουσική μπαλέτου ηχούσε.

    Η συλλογή περιλαμβάνει μακριές και κοντές φούστες, φορέματα και κορμάκια, τα οποία φέρουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες με φτερά, οργάντζες, παγιέτες και πέρλες.

    Είναι σχέδια που θα μπορούσαν να ταιριάζουν στο παραμύθι Καρυοθραύστης. Η επίδειξη της συλλογής άνοιξε με μια χορογραφία μπαλέτου, η οποία ταίριαζε υπέροχα τόσο με τα σχέδια όσο και με το όραμα της σχεδιάστριας.

    Πέρα όμως από αυτή την ονειρική κολεξιόν, οι προηγούμενες δημιουργίες της έχουν εξίσου τιμηθεί και αναγνωρισθεί παγκοσμίως. Σχεδόν κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ των Καννών, οι Α-list celebrities προτιμούν τις δημιουργίες της Σίλιας Κριθαριώτη, διότι πάντα κλέβουν την παράσταση και οι εμφανίσεις τους τοποθετούνται στη λίστα των «best dressed».

    Στο περσινό σόου της Victoria’s Secret οι περισσότεροι άγγελοι φόρεσαν τις δημιουργίες της στο ροζ χαλί καίγοντας τα φλας των φωτογράφων.

    Μερικές από αυτές τις εμφανίσεις είναι οι εξής:

    Ming Xi
    Cindy Bruna
    Josephine Skriver
    Diana Penty



    ΣΧΟΛΙΑ