• Business Of Fashion

    Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton αποκάλεσε τον Τραμπ «αστείο»

    • NewsRoom


    Ο Nicolas Ghesquiere, καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου μόδας Louis Vuitton, χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ «αστείο», μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο νέο εργοστάσιο δερμάτινων ειδών του οίκου μόδας στο Τέξας.

    Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας δημοσίευσε μια φωτογραφία από το τραγούδι της Evelyn Thomas «High Energy», που έγινε hit το 1984, στο Instagram μαζί με τη λεζάντα: «Κόντρα σε οποιαδήποτε πολιτική δράση. Είμαι σχεδιαστής μόδας που αρνείται αυτή τη σύνδεση #trumpisajoke #homophobia».

    Η ανάρτηση ήρθε μετά την επίσκεψη του Τραμπ στο νέο εργοστάσιο δερμάτινων ειδών της εταιρείας στην κομητεία Johnson, του Τέξας, την προηγούμενη Πέμπτη. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσης του οίκου LVMH να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, στο πλαίσιο της υπόσχεσης του Τραμπ για πρωτοβουλίες ενίσχυσης της απασχόλησης των Αμερικανών.

    Η Louis Vuitton και η μητρική εταιρεία LVMH δεν πήραν θέση για το σχόλιο του Ghesquiere. Αντίθετα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της LVMH, Bernard Arnault, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εργοστασίου σχεδόν αποκάλεσε «φίλο του» τον Τραμπ, δηλώνοντας ότι οι δυο τους γνωρίζονται από τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Women’a Wear Daily.



    ΣΧΟΛΙΑ