• Business Of Fashion

    Louis Vuitton: Τι κρύβεται πίσω από την επικερδή συμφωνία του Μπερνάρ Αρνό με τον Ντόναλντ Τραμπ

    • Bloomberg

    Donald Trump και Bernard Arnault, πρόεδρος του ομίλου LVMH


    Ο όμιλος Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) ετοιμάζεται να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου του Μπερνάρ Αρνό, του προέδρου του γαλλικού κολοσσού ειδών πολυτελείας, να μετριάσει τους κινδύνους που έχουν προκύψει από τις εμπορικές εντάσεις και να στηρίξει τη σχέση που έχει δημιουργήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

    Ο Τραμπ και η κόρη του Ιβάνκα πρόκειται να εγκαινιάσουν ένα νέο εργοστάσιο της Louis Vuitton στο Τέξας την Πέμπτη μαζί με τον μεγαλομέτοχο της LVMH και τον Michael Burke, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

    Το 2017, ο Μπερνάρ Αρνό ήταν ένας από τους πρώτους CEOs που επισκέφθηκαν τον πρόεδρο μετά την εκλογή του, πραγματοποιώντας ταξίδι στον Πύργο του Τραμπ μαζί με τον γιο του Alexandre σε μια εποχή που τα περισσότερα στελέχη της μόδας είχαν “παραλύσει” αναζητώντας τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν το νέο πλανητάρχη. Ο κλάδος της μόδας βρίσκεται σε δυσχερή θέση, παγιδευμένη μεταξύ των απειλών για δασμούς στους ξένους προμηθευτές και των ανησυχιών ότι οι καταναλωτές που αντιτίθενται στον Τραμπ θα μποϊκοτάρουν τα εμπορικά σήματα που τον υποστηρίζουν.

     

    louis vuitton

     

    Ο Αρνό, στον όμιλο του οποίου περιλαμβάνονται και άλλα εμπορικά σήματα πολυτελείας όπως τα αρώματα Givenchy, το κονιάκ Hennessy και η σαμπάνια Veuve Clicquot, δήλωσε τότε ότι οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει για την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ.

    Η υπόσχεση της εταιρείας

    Το εργαστήριο δερμάτινων ειδών στο Keene, μια μικρή πόλη κοντά στο Ντάλας, θα δημιουργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία – μια μικρή βοήθεια για το αμερικανικό εργατικό δυναμικό των 164 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά ίσως αρκετή για να ενισχύσει τους δεσμούς με το Τραμπ.

    “Αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πρόσφατο σύμφωνο δέσμευσης της Louis Vuitton για τους Αμερικανούς εργαζομένους, που στοχεύει στην επέκταση προγραμμάτων εκμάθησης, εκπαίδευσης και στήριξης των εργαζομένων”, δήλωσε η Louis Vuitton.

    Πολλές από τις βιομηχανίες κατασκευής τσαντών των ΗΠΑ μετακόμισαν στο εξωτερικό, με την παραγωγή ενδυμάτων και υποδημάτων τις τελευταίες δεκαετίες, να μεταφέρονται σε χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ και η Ινδία. Αρκετοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσαντών, συμπεριλαμβανομένης της Coach και της Kate Spade, έκαναν ενέργειες για να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και να κάνουν λιγότερα αντικείμενα στην Κίνα, καθώς οι εμπορικές εντάσεις παραμένουν.

    Το Louis Vuitton Rochambeau Ranch, το οποίο πήρε το όνομά του από έναν Γάλλο στρατηγό που βοήθησε τις αποικίες στην Αμερικανική Επανάσταση, θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί με 150 εργαζόμενους. Τα προϊόντα που θα κατασκευάζονται θα φέρουν την ετικέτα “Made in the USA”, αλλά δεν θα χρησιμοποιούνται δέρματα από τα βοοειδή του Τέξας.

    Η Μελάνια Τραμπ με φόρεμα Christian Dior

    Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων για την LVMH, συμπεριλαμβανομένων των τσαντών και της σαμπάνιας, θα γλυτώσουν από τους δασμούς-αντίποινα στις ευρωπαϊκές εξαγωγές που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή. Ο κατάλογος περιλαμβάνει άλλα είδη πολυτελείας και ποτά, όπως το γαλλικό κρασί και το ιρλανδικό ουίσκι.

    Η Louis Vuitton έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ, φτιάχνοντας τσάντες και μικρά αξεσουάρ σε εργοστάσια στο San Dimas της Καλιφόρνια. Ο Μπερνάρ Αρνό ήταν καλεσμένος στα πρώτα δείπνα του Τραμπ και η πρώτη κυρία Mελάνια Τραμπ, έχει δείξει προτίμηση στα ρούχα του Christian Dior της LVMH, κατά την παρουσία της σε σημαντικές εκδηλώσεις.

     



    ΣΧΟΛΙΑ