• Business Of Fashion

    Μία ακόμη γνωστή σχεδιάστρια μόδας σταματά τη χρήση δέρματος εξωτικών ζώων

    • NewsRoom

    Victoria Beckam


    Και η Victoria Beckham περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα με τους σχεδιαστές που σταμάτησαν να χρησιμοποιούν στις δημιουργίες τους δέρματα εξωτικών ζώων.

    Η εταιρεία της 44χρονης σχεδιάστριας μόδας με ανακοίνωση της αποκάλυψε ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση σε μία προσπάθεια να “συμβαδίζει με τις επιθυμίες” των πελατών της.

    “Ως επιχείρηση, προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα που δεν έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον”  δήλωσε εκπρόσωπος του brand Victoria Beckham.

    “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε εξωτικά δέρματα σε όλες τις μελλοντικές συλλογές, ξεκινώντας από αυτή που θα παρουσιάσουμε για την σεζόν φθινόπωρο / χειμώνας 2019. Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες όχι μόνο της εταιρείας, αλλά και των πελατών μας. “

    Παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε γούνες στα σχέδια της, η Beckham έχει πουλήσει τσάντες και παπούτσια από δέρμα φιδιού.

    Η απαγόρευση θα ισχύσει από την κολεξιόν για φθινόπωρο/χειμώνα 2019, ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι τα υφιστάμενα εμπορεύματα που βρίσκονται στα δίκτυα διανομής να απορροφηθούν από την αγορά.

    Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την οργάνωση PETA για τα δικαιώματα των ζώων (People for the Ethical Treatment of Animals).

    “Πίσω από κάθε τσάντα ή ζευγάρι υποδημάτων κροκόδειλου, αλιγάτορα, φιδιού ή σαύρας κρύβεται ένας βίαιος θάνατος”, επισημαίνει η διευθύντρια της PETA Elisa Allen.

    “Η απόφαση της Victoria Beckham να απαγορεύσει τα εξωτικά δέρματα θα γλυτώσει μεγάλο αριθμό ζώων από τα βασανιστήρια και η PETA καλεί και τα άλλα εμπορικά σήματα πολυτελείας να ακολουθήσουν το ευγενικό της παράδειγμα”.

    Η απόφαση της Beckam έρχεται μόλις δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της Chanel ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον εξωτικά δέρματα ή γούνα στα μελλοντικά σχέδιά της.

    Η Diane Von Furstenberg και η Vivienne Westwood έχουν δεσμευτεί επίσης να μην χρησιμοποιούν γούνα και εξωτικά δέρματα στις αντίστοιχες συλλογές τους, ωστόσο, οι Armani, Coach, Versace, Michael Kors, Gucci, Burberry και, πρόσφατα, ο Philip Lim, παρά το γεγονός ότι έχουν σταματήσει τη χρήση γούνας, δεν έχουν αποκλείσει στο σύνολο τους τα δέρματα από τα προϊόντα τους.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ