• Business Of Fashion

    Και η Asos ανάμεσα στις εταιρίες που απαγορεύουν το μετάξι, το κασμίρ και το μοχέρ


    Η εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Asos πρόκειται να απαγορεύσει προϊόντα που περιέχουν φτερά, μετάξι, κασμίρ και μοχέρ από την ιστοσελίδα της.

    Η γνωστή εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει την πολιτική της για την προστασία των ζώων και ότι θα έχει σταματήσει να διαθέτει προϊόντα που περιλαμβάνουν αυτά τα υλικά μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2019. Η Asos έχει ήδη απαγορεύσει τη γούνα, το αγκορά  και το τρίχωμα κουνελιού αλλά και προϊόντα που χρησιμοποιούν υλικά από ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    Τι ακριβώς είναι αυτά τα προϊόντα;

    • Το μοχέρ είναι μια ίνα που χρησιμοποιείται σε ρούχα όπως τα πουλόβερ, τα καπέλα και άλλα χνουδωτά αξεσουάρ και προέρχεται από κατσίκες.
    • Το κασμίρ είναι μαλλί που προέρχεται από την κατσίκα κασμίρ.
    • Το μετάξι είναι η ίνα που χρησιμοποιούν οι μεταξοσκώληκες για να φτιάξουν τα κουκούλια τους.
    • Τα πούπουλα προέρχονται από φτερά πουλιών.

    Σύμφωνα με την ανανεωμένη πολιτική, τα προϊόντα που περιέχουν μετάξι, φτερά, κόκαλα, δόντια ή κέλυφος (συμπεριλαμβανομένου του μαργαριταριού), κασμίρ και μοχέρ δεν θα διατίθενται πλέον από την Asos.

    Ο οργανισμός για τα δικαιώματα των ζώων «Peta» αναφέρει ότι οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν το μοχέρ, το κασμίρ, τα φτερά και το μετάξι «εκμεταλλεύονται αναρίθμητες κατσίκες, χήνες, πάπιες και μεταξοσκώληκες, προκαλώντας τους πόνο και βασανίζοντάς τα».

    Διάσημα brands, όπως τα Topshop, Gap, Zara, Boohoo και Primark, έχουν δεσμευθεί να σταματήσουν την διάθεση του μοχέρ.

    Η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους καταναλωτές, οι οποίοι εκφράζουν την υποστήριξή τους στα social media.

    https://twitter.com/akindfind/status/1008782758800478208

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέλος στο μάλλινο μοχέρ από Gap, Zara, H&M, Topshop και Pull&Bear



    ΣΧΟΛΙΑ