• Business Of Fashion

    Η Dua Lipa σε ρόλο σχεδιάστριας: Κυκλοφόρησε η capsule συλλογή της από την Pepe Jeans

    • Βίκυ Βενιού

    Dua Lipa


    Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε η συνεργασία της διάσημης τραγουδίστριας, Dua Lipa, με την εταιρεία ρούχων Pepe Jeans London, αφού, μετά τις αρχές του έτους, όπου ανακοινώθηκε ότι αποτελεί τη νέα ambassador της εταιρείας και πρωταγωνίστησε στην καμπάνια του βρετανικού brand, πλέον υπογράφει τη δική της σειρά, η οποία αποτελείται από καλαίσθητα και πολύ οικονομικά κομμάτια, που στο γυναικείο κοινό παντός πορτοφολιού.

    Η νέα, capsule collection της τραγουδίστριας αφορά στη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 και το επίσημο λανσάρισμα αυτής της δημιουργικής προσπάθειας της Dua Lipa έλαβε χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου, σε private party που διοργανώθηκε στο Victoria House Basement στο κεντρικό Λονδίνο, όπου διαμορφώθηκε ένα σκηνικό με πάγκους υπαίθριας αγοράς –σαφής αναφορά στις ρίζες της Pepe Jeans.

    Η Dua Lipa, εντυπωσιακή στο πάρτι, φορώντας ένα από τα γυαλιστερά μεταλλικά φορέματα της συλλογής, δήλωσε:

    «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη και τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και βλέπω τους παρευρισκόμενους να περνούν καλά, να διασκεδάζουν και να τους αρέσει η συλλογή. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι άλλο. Είμαι περήφανη γι’ αυτή τη συλλογή και μου αρέσει πολύ που τη βλέπω υλοποιημένη», ενώ ταυτόχρονα πήγαινε από χώρο σε χώρο, μιλώντας με τους παρευρισκομένους, χαιρετώντας τους φίλους της και βγάζοντας φωτογραφίες μαζί τους.

    Η Dua Lipa στο private party της παρουσίασης της συλλογής της με φόρεμα της κολεξιόν της
    Το προσωπικό ύφος της τραγουδίστριας με τα τρία BRIT Awards και τα δύο Grammy είναι ξεκάθαρο στη νέα συλλογή της Pepe Jeans, που υπογράφει.

    Γεννημένη στο Λονδίνο και μεγαλωμένη στο Κόσοβο, η Dua Lipa έγραψε ιστορία στα BRIT Awards το 2018, καθώς ήταν η πρώτη καλλιτέχνιδα με πέντε υποψηφιότητες. Εκ των υποψηφιοτήτων αυτών, κατάφερε τελικά να αποσπάσει τα βραβεία «Best British Female Solo Artist» και «Best British Breakthrough Act».

    Αξίζει να αναφερθεί, επιπλέον, ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, η Dua Lipa είναι η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα streams στον κόσμο, ενώ το video clip της για το hit single «New Rules» -τον ύμνο της για τη γυναικεία χειραφέτηση- είχε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο views στο YouTube, καθιστώντας τη τη νεότερη καλλιτέχνιδα που το έχει καταφέρει αυτό.  Επιπροσθέτως, το κομμάτι «One Kiss», που αποτελεί τη συνεργασία της με τον επίσης πολύ αγαπημένο Calvin Harris, έγινε το single με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2018.

    Συνολικά, η Dua Lipa, με το εκκεντρικό στυλ και τον ιδιαίτερο ήχο έχει πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια singles και πάνω από 3.4 εκατομμύρια albums παγκοσμίως. Όπως όλα δείχνουν, η πορεία της προς το παρόν είναι μόνο ανοδική, αφού έχει αποσπάσει επιπλέον δύο Grammy, στις κατηγορίες «Best New Artist» και «Best Dance Recording» για το «Electricity» (με τους Silk City ft. Diplo & Mark Ronson), καθώς και το βραβείο «Best British Single» στα BRIT Awards 2019, για το «One Kiss», το κομμάτι της με τον Calvin Harris.

    Η Dua Lipa στην παρουσίαση της νέας κολεξιόν της από την Pepe Jeans

    Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της capsule συλλογής, που φέρει τον τίτλο «Dua Lipa X Pepe Jeans», τα κομμάτια της αντλούν έμπνευση από στιλιστικές επιρροές των ‘90s και των αρχών των ‘00s, συνδυάζοντας στοιχεία από το στυλ των τότε supermodels, την grunge club σκηνή και τις φεστιβαλικές εμφανίσεις. H Dua Lipa εξερεύνησε το αρχείο της Pepe Jeans για να επαναπροσδιορίσει κομμάτια από εκείνη την εποχή και να προσθέσει μια σύγχρονη πινελιά, δημιουργώντας μια capsule συλλογή.

    Η τραγουδίστρια αποκάλυψε επιπλέον, ότι η σχέση της με την εταιρεία είναι ιδιαίτερη, καθώς έχει μεγαλώσει με το brand και ανακαλεί παιδικές αναμνήσεις από τότε που η μητέρα της την πήγαινε για ψώνια στο κατάστημα του Portobello. Η τραγουδίστρια δήλωσε ότι απόλαυσε τη συνεργασία της με την σχεδιαστική ομάδα της Pepe Jeans London, ενώ δείχνει απόλυτα ικανοποιημένη με το δημιουργικό αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής.

    Χαρακτηριστικότερα κομμάτια στη συλλογή αυτή αποτελούν ένα μεταλλικό φόρεμα, ένα denim σετ, που αποτελείται από oversized denim πανωφόρι και denim μίνι φούστα, glitter φορέματα, μπλούζες για βραδινές εξόδους και denim κομμάτια, για όλες τις ώρες της ημέρας. Η Dua Lipa σχεδίασε αυτήν τη συλλογή, έχοντας στο μυαλό της τους θαυμαστές της, με τα κομμάτια να ξεκινούν από τα 30 ευρώ, για να είναι προσιτά σε όλους.



    ΣΧΟΛΙΑ