• Business Of Fashion

    Executive look of the day: Blue black


    Μαύρο και σκούρο μπλε δεν είναι πολύ συνηθισμένος συνδυασμός. Ένα ρούχο που είναι τόσο σκούρο μπλε ώστε να μοιάζει μαύρο, (blueblack) υπάρχει… ειδικά σε jeans. Ένα φόρεμα όμως το οποίο να είναι το μισό μαύρο και το μισό μπλε σκούρο, προσωπικά το θεωρώ μοναδικό….

    Το φόρεμα αυτό το αδικεί η φωτογραφία, γιατί λόγω των πολύ κοντινών αποχρώσεων των χρωμάτων δεν διακρίνεται καθαρά το σχέδιό του.

    Αυτό το φόρεμα έχει τρία πολύ όμορφα χαρακτηριστικά. Πρώτον, είναι κάθετα χωρισμένο από ένα μεγάλο φερμουάρ που κατεβαίνει αν θέλουμε σχετικά χαμηλά, και το δεξιά του κομμάτι είναι μαύρο και το αριστερά μπλε σκούρο….Το δεύτερο ιδιαίτερο αυτού του φορέματος είναι ότι έχει μία τρέσα σαν μισή ζώνη, που πιάνει δεξιά και αριστερά με κουμπιά σταθερά, και είναι στο πίσω μέρος, δίνοντας έτσι στο φόρεμα μία χάρη, γιατί αλλιώς θα ήταν λίγο μονοκόμματο… και το τρίτο είναι ότι είναι όλο κάθετο πλισέ. Αυτό προσθέτει  σε κάθε κίνηση  λίγο παραπάνω αέρα. Είναι G-star RAW, και το πήρα από ένα bazaar της Folli follie, χωρίς καν να το δοκιμάσω. Μου έκανε κλικ και σαν γραμμή και σαν ρούχο αμέσως!

    ‘Έχει ένα στυλ λίγο charleston και old fashion και για τον λόγο αυτό, το φοράω συνήθως με αυτές τις γόβες από τον Isaac Mizrahi, οι οποίες κάνουν λίγο παλιομοδίτικες. Δεν τις βρήκα σε μαύρο, αλλά είναι ακριβώς ίδιες με αυτές τις μπορντώ στην φωτογραφία.  Η περιγραφή τους τις ονομάζει Μary Janes, αλλά αυτό το κουμπί, το λουστρίνι και το τετράγωνο τακούνι, μου κάνουν λίγο ρετρό και νομίζω ότι ταιριάζουν τέλεια με αυτό το πολύ ιδιαίτερο φόρεμα. Για να μην χαλάει τίποτα την αρμονία των χρωμάτων, έχω επιλέξει ένα πολύ σκούρο μαύρο καλσόν.

    Επιπλέον έχω φορέσει το κλασσικό μου αγαπημένο DKNY cozy, σε μπλε σκούρο, ένα ρούχο που χρησιμοποιώ σε κάθε περίσταση, ιδιαίτερο, χρήσιμο και πρωτότυπο. Δένεται με 12 διαφορετικούς τρόπους (https://www.youtube.com/watch?v=kdBl8GYh0sM) και βγαίνει σε πάρα πολλά χρώματα… νομίζω ότι μάλλον έχω τα περισσότερα!

     Η τσάντα, η οποία μπορεί να κρατηθεί μέρα ή νύχτα εντός ή εκτός γραφείου είναι Prada κλασσική μαύρη δερμάτινη, αγορασμένη στο Λονδίνο πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια μία επένδυση που δεν έχω μετανιώσει ποτέ, γιατί έχει αποδώσει ιδιαίτερα.

    Ακολουθήστε την Working in Style στην σελίδα της στο Instagram . 



    ΣΧΟΛΙΑ