• Business Of Fashion

    Chanel και Prada ακυρώνουν επιδείξεις λόγω του κοροναϊού

    • Newsroom


    Ο κοροναϊός χτυπά και τη μόδα. Δύο από τους μεγαλύτερους οίκους ειδών πολυτελείας, η Chanel και η Prada αποφάσισαν να αναβάλουν τις επικείμενες επιδείξεις τους σε Πεκίνο και Ιαπωνία αντίστοιχα, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων σχετικά με τον ιό που έχει μολύνει πάνω από 70.000 άτομα στην Κίνα και 900 σε άλλες 30 χώρες.

    Ειδικότερα, η Chanel ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αναβάλει το show που ήταν προγραμματισμένο για τον Μάιο στο Πεκίνο. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση και ακολουθώντας τις οδηγίες ων κινεζικών αρχών, η Chanel αποφάσισε να αναβάλει την επίδειξη μόδας που είχε προγραμματίσει για τον Μάιο στο Πεκίνο, για μεταγενέστερη και πιο κατάλληλη χρονική στιγμή”. Χωρίς ωστόσο να καθορίσει τη νέα ημερομηνία.

    “Η Chanel παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Κύριο μέλημα αποτελεί η υγεία και η ευημερία της ομάδας και των πελατών της”, επισημαίνει.

    Από την πλευρά του ο οίκος μόδας Prada, επέλεξε να αναβάλει την επίδειξη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στις 21 Μαΐου στην Ιαπωνία, αναφέρει η ιστοσελίδα Women’s Wear Daily.

    Η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό της προφύλαξης, στη σκιά της αβεβαιότητας που επικρατεί αναφορικά με τη διάδοση του κοροναϊού, επισημαίνει το site.

    Η νέα ημερομηνία και η τοποθεσία της επίδειξης θα γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα.

    Σε ανακοίνωση τoυ ο ιταλικός οίκος μόδας εκφράζει “την ειλικρινή του συμπάθεια και την ανησυχία του για τους ανθρώπους και τις περιοχές που έχουν πληγεί από αυτή την κατάσταση”.

    Εκατοντάδες εμπορικές εκθέσεις και άλλα σημαντικά γεγονότα έχουν ακυρωθεί στην Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των φόβων για τον ιό, ο οποίος σκότωσε εκατοντάδες άτομα στην ηπειρωτική Κίνα από την εμφάνιση του τον Δεκέμβριο.

    Την περασμένη εβδομάδα ο Κινέζος σχεδιαστής Jarel Zhang ακύρωσε την παρουσίαση της νέας συλλογής του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού τον Μάρτιο, “προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των δύο χωρών και να μειωθεί ο αριθμός των επαφών” που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εξάπλωση του ιού.



    ΣΧΟΛΙΑ