• Business Of Fashion

    Benjamin Shine: Ο καλλιτέχνης με το τούλι


    Ο Benjamin Shine είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης που καταξιώθηκε στον χώρο της μόδας μέσα από τις δημιουργίες του από πολλά μέτρα τούλι, μια πρακτική την οποία έχει περιγράψει ως «ζωγραφική με ύφασμα». Ο Shine έχει δουλέψει πάνω σε εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο και έχει σχεδιάσει ρούχα, έπιπλα και έργα τέχνης που κοσμούν δημόσιους χώρους.

    Η συνεργασία του με τον σχεδιαστή  John Galliano για την κολεξιόν Άνοιξη 2017 του οίκου Maison Margiela Artisanal – με την απεικόνιση του προσώπου μιας γυναίκας τυλιγμένο σε μια καμπαρντίνα – τράβηξαν το ενδιαφέρον της βιομηχανίας της μόδας. «Αγαπώ την ιδέα του τουλιού να ρέει από τον λειτουργικό του ρόλο ως φόδρα του παλτού σε μια γκρίζα, αιθέρια εικόνα», ανέφερε στο περιοδικό Another

    “Seeing Through the Material”

    Τον Ιούλιο του 2017, ο Shine προσλήφθηκε από τον Bergdorf Goodman για να δημιουργήσει την έκθεση «Βλέποντας Μέσα από το Υλικό» (“Seeing Through the Material”), μια έκθεση από πέντε πρόσωπα για τις βιτρίνες του καταστήματος – με το καθένα να περιλαμβάνει πάνω από 15 μέτρα από τούλι. Τα αγάλματα χρειάστηκαν από 50 έως 100 ώρες για την κατασκευή τους και την επεξεργασία του υφάσματος για να δημιουργηθεί η εικόνα. Χρησιμοποιήθηκαν ως φόντο σε σχέδια του Valentino, Fendi και του Christian Louboutin.

    “Seeing Through the Material”

    Ο Shine σπούδασε σχέδιο μόδας στο Ινστιτούτο Τέχνης του Surrey και στο Central Saint Martins, προτού στήσει το δικό του καλλιτεχνικό στούντιο το 2003. Το 2012, συνεργάστηκε με τον Riccardo Tisci κατά την θητεία του στον Givenchy, όπου δημιούργησαν τρία κομμάτια με τούλι σε αθλητικά ρούχα.

    Το 2004, ο Shine έλαβε το βραβείο Enterprising Young Brit Award και αργότερα το βραβείο Courvoisier Future 500 Art & Design Award.



    ΣΧΟΛΙΑ