• Business Of Fashion

    Alexa Chung: Η «Kate Moss της νέας γενιάς»

    • NewsRoom


    Παρουσιάστρια της τηλεόρασης, σχεδιάστρια μόδας και πρώην μοντέλο, η Alexa Chung έχει κάνει καριέρα χάρη στις διάσημες ενδυματολογικές της επιλογές και τον ρόλο της ως μούσα που ξεκινά διάφορες τάσεις της μόδας.

    Το στιλ με τα αντισυμβατικά κολάρα τύπου Πίτερ Παν της Chung, η προφορά της, τα loafer παπούτσια και οι ποδιές της έχουν εμπνεύσει πλήθος και πλήθος άλλων που έχουν αντιγράψει το αγορίστικο στιλ της. Τον Μάιο του 2017, λάνσαρε την επώνυμη φίρμα της, ενώ διατηρεί μια μακρόχρονη συνεργασία με την AG Jeans από το 2015.

    Η Chung τράβηξε το ενδιαφέρον ενός ατζέντη μοντέλων στο Reading Festival σε ηλικία των 16 ετών, καταλήγοντας τελικά στο πρακτορείο μοντέλων Storm Model Management. Έκανε μόντελινγκ για νεανικά περιοδικά, όπως το Elle Girl και το CosmoGIRL! και δούλεψε για εταιρίες όπως η Fanta, η Sony Ericsson, η Sunsilk, η Urban Outfitters και η Tampax.

    Τον Απρίλιο του 2006, της προτάθηκε ο ρόλος της συμπαρουσιάστριας του Popworld  στο Channel 4, ενός μουσικού σόου γνωστού για τις… τολμηρές και περίεργες συνεντεύξεις του. Καθώς οι μετοχές της άρχισαν να ανεβαίνουν, η Chung εμφανιζόταν συχνά σε λίστες με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ επέστρεψε στο μόντελινγκ.

    Το 2008 ήταν το πρόσωπο της κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2008 της αυστραλέζικης φίρμας Antipodium και της Revamped. Τον Σεπτέμβριο του 2008, η Chung περπάτησε στην πασαρέλα παίρνοντας μέρος στο σόου της Vivienne Westwood, Red Label Άνοιξη/Καλοκαίρι 2009 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Το 2009, έγινε το πρόσωπο της βρετανικής New Look, ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους η Chung μετακινήθηκε στο πρακτορείο μοντέλων NEXT Model Management και έγινε το πρόσωπο της DKNY Jeans.

    Vivienne Westwood, Red Label

    Τον Ιούλιο του 2009, η Chung άρχισε να συνεργάζεται με τη βρετανική Vogue και πήρε συνεντεύξεις από σχεδιαστές όπως ο Karl Lagerfeld και ο Christopher Kane. Την ίδια χρονιά, ο οίκος Mulberry δημιούργησε την τσάντα «Alexa», εμπνευσμένη από την Chung, η οποία ήταν υπεύθυνη για την αύξηση των πωλήσεων του οίκου κατά 79% την επόμενη χρονιά.

    Mulberry – the «Alexa» bag

    Τον Φεβρουάριο του 2010, η Chung συνεργάστηκε με τη Madewell του J.Crew σε μια γυναικεία σειρά ρούχων, η οποία παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. 

    Η Anna Wintour έχει χαρακτηρίσει την Chung «φαινόμενο», ενώ οι New York Times την ανακήρυξαν «Kate Moss της νέας γενιάς». Ο Karl Lagerfeld έχει πει πως είναι «όμορφη και έξυπνη… ένα μοντέρνο κορίτσι».

    Η πρώτη της είσοδος στο σχέδιο μόδας έγινε με τη συνεργασία με την AG Jeans το 2015. Το 2017, λάνσαρε την ομώνυμη σειρά της, την «Alexachung», ως το πρώτο σόλο σχεδιαστικό της πρότζεκτ. Η πρώτη συλλογή της της αγοράστηκε από διεθνείς κολοσσούς, όπως το Net-a-Porter, η Bergdorf Goodman και Colette.

    Alexa Chung line

    Τον Δεκέμβριο του 2010, ο  Bryan Ferry, εκ μέρους του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, απένειμε στην Chung το βραβείο British Style Award, το οποίο «αναγνωρίζει ένα πρόσωπο που αντιπροσωπεύει το πνεύμα της βρετανικής μόδας και είναι ένας διεθνής πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου ως ηγετικός κόμβος της μόδας».

    Ξεκάθαρη ένδειξη του δημοφιλούς στιλ της Chung αποτέλεσε το γεγονός ότι της απονεμήθηκε το βραβείο British Style Award, ψηφισμένο από το κοινό, για τρεις χρονιές στη σειρά, το 2011, το 2012 και το 2013.



    ΣΧΟΛΙΑ