• Business Of Fashion

    Αυτός είναι ο νέος σύζυγος της Tory Burch και ο νέος CEO της εταιρείας της

    • NewsRoom


    O επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LVMH και νέος σύζυγος της Tory Burch, Pierre-Yves Roussel, ανέλαβε τη θέση του CEO της εταιρείας Burch.

    Ο Roussel, αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Moët Hennessy Louis Vuitton στις αρχές του 2018, παραμένοντας στον κολοσσό των ειδών πολυτελείας ως ειδικός σύμβουλος του νέου προέδρου, Bernard Arnault, μέχρι τον περασμένο μήνα.

    “Δεν επρόκειτο για μία βιαστική κίνηση” τόνισε η Tory Burch. “Μέχρι να συναντήσω τον Pierre-Yves, δεν υπήρξε κάποιος που να θεωρώ κατάλληλο για αυτή τη θέση.”

    Το Νοέμβριο, το ζευγάρι παντρεύτηκε, αρχικά σε μία ιδιωτική τελετή στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μία δεύτερη εκδήλωση στην κατοικία της Burch στην Antigua. Τόσο η Burch όσο και ο Roussel ανέφεραν ότι η χρονική στιγμή του νέου διορισμού και του γάμου τους ήταν καθαρά τυχαία.

    Η ιδρύτρια του οίκου, Tory Burch, η οποία είναι σήμερα CEO και καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας της, θα παραιτηθεί από την θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Ωστόσο οι νεόνυμφοι θα συνεργάζονται στενά για την ανάπτυξη του οίκου. Ο Roussel, ο οποίος προτάθηκε για τη θέση αυτή από το ΔΣ της εταιρείας θα αναφέρεται σε αυτό, το οποίο περιλαμβάνει τη Burch, τον Byron Trott της BDT Capital και τον Bill Ford της General Atlantic – επενδυτές της εταιρείας – καθώς και τον πρώην επικεφαλής της Google, Eric Schmidt.

    Σύμφωνα με τη Burch η πρόσληψη του Roussel ήταν το αποκορύφωμα τεσσάρων ετών αναδιάρθρωσης, συμπεριλαμβανομένης της επανεξέτασης όλης της λειτουργίας της εταιρείας, από τη διανομή προϊόντων και την τεχνολογία έως την κατανομή των ανθρώπινων πόρων. Το 2015, 100 εργαζόμενοι απολύθηκαν για να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση, ανοίγοντας το δρόμο για πάνω από 200 νέες προσλήψεις από τότε.

    Πιο πρόσφατα, η Tory Burch αγόρασε περίπου το 20% των μετοχών της επιχείρησης από την ιδιωτική οικογενειακή επενδυτική εταιρεία Tresalia Capital, κίνηση που απλοποίησε τη μετοχή της δομή. Οι επενδυτές General Atlantic και BDT Capital Partners διατηρούν ένα μερίδιο στην επιχείρηση, το οποία απέκτησαν το 2013.

    “Είμαστε σε καλύτερη θέση, αλλά έχουμε ακόμα δουλειά”, δήλωσε η Burch.

    Ο όμιλος διαθέτει 250 καταστήματα παγκοσμίως, τέσσερα εκ των οποίων αφορούν την Tory Sport, ενώ υπάρχουν και άλλα με τη μορφή shop-in-shop.

    Η άφιξη του Roussel, δήλωσε η Burch, θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στα προϊόντα και επίσης στην εξυπηρέτηση πελατών. Για παράδειγμα, σχεδιάζει να επιταχύνει τις προσωπικές της εμφανίσεις, οι οποίες έχουν περιοριστεί κατά τα τελευταία χρόνια. (Το 2014, ο βετεράνος του Ralph Lauren, Roger Farah προσχώρησε στην εταιρεία ως βοηθός διευθυντή της Burch, αλλά απέκτησε συμβουλευτικό ρόλο τον Φεβρουάριο του 2017. Ο Farah είναι τώρα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Tiffany & Co.)

    Όσον αφορά τον  Roussel, δήλωσε: “Ήταν σχεδόν αμήχανο, να αναλάβω εργασία σε ένα άλλο αμερικανικό brand. Γιατί να ασχοληθούμε με τη δημιουργία αξίας για άλλους – γιατί να μην το κάνουμε για μας;”

    Σημειώνεται ότι ο αδελφός της Burch, Robert Isen, είναι επικεφαλής της εταιρικής ανάπτυξης και του νομικού τμήματος. Δύο από τα παιδιά του πρώην συζύγου της Tory και συνιδρυτή του οίκου, Christopher Burch, επίσης εργάζονται στην εταιρεία: Η Izzie Burch είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Tory Sport και η Pookie Burch, σύμβουλος σχεδιασμού.

    Ο Roussel είπε ότι είχε ενδιαφερθεί για τον οίκο Tory Burch πολύ πριν εμπλακεί ρομαντικά με την ιδρύτρια του. Είχαν επαφές πριν από έξι χρόνια, όταν ο Roussel είχε απορρίψει την εταιρεία ως μια πιθανή εξαγορά του LVMH.

    Izzie Burch

     



    ΣΧΟΛΙΑ