• Bons Vivants

    Antoine Arnault (LVMH): Η πολυτελής κατοικία των $19 εκατ. στο Saint-Tropez δίπλα στον μεγιστάνα πατέρα του

    • Bloomberg
    Antoine Arnault

    Antoine Arnault


    Ο  γιος του προέδρου και CEO της LVMH, αγόρασε ένα ακίνητο στα τέλη του 2022, σε μια απομονωμένη γειτονιά στο Σαιν-Τροπέ όπου διαμένει και ο πατέρας του, Bernard Arnault.

    Συγκεκριμένα, ο Antoine Arnault αγόρασε το ακίνητο στο λεγόμενο Parcs de Saint-Tropez για 17,5 εκατομμύρια ευρώ (18,8 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με πληροφορίες, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Bloomberg.

    Το πολυτελές ακίνητο περιλαμβάνει μια κύρια κατοικία 350 τετραγωνικών μέτρων σε περίπου 4.000 τετραγωνικά μέτρα γης, ενώ διαθέτει και πισίνα.

    Η περιοχή «Les Parcs» του Σαιν-Τροπέ είναι μια κοινότητα, απομονωμένη από το τουριστικό κέντρο της πόλης, η οποία διαθέτει τα ακριβότερα ακίνητα της περιοχής.

    Saint-Tropez
    Saint-Tropez (Πηγή: Bloomberg)

    Ωστόσο, ο Antoine Arnault αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα στο Bloomberg.

     Arnault
    Η περιοχή όπου βρίσκονται οι πολυτελείς κατοικίες των Arnault (Πηγή: businessinsider.com)

    Σημειώνεται ότι το Σαιν-Τροπέ, έγινε διάσημο τη δεκαετία του 1950, ως το μοντέρνο στέκι διασημοτήτων όπως η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό.

    Η βίλα της «La Madrague» απαθανατίστηκε στο ομώνυμό της τραγούδι.

    Αργότερα, η παραλιακή πόλη έγινε ένας αγαπημένος τόπος ψυχαγωγίας για αστέρες του κινηματογράφου και πλούσιους ιδιοκτήτες γιοτ που ελλιμενίζουν τα πλοία τους.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το ακίνητο του Antoine Arnault αγοράστηκε μέσω ενός οχήματος ειδικού σκοπού του οποίου είναι εταίρος διαχειριστής.

    Ποιος είναι ο Antoine Arnault

    Ο 46χρονος Antoine Arnault παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από διευθύνων σύμβουλος της Berluti, της εταιρείας υποδημάτων που ανήκει στην LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, εν μέσω ενός ανασχηματισμού στελεχών που προκάλεσε ερωτηματικά.

    Ο πρωτότοκος γιος του δισεκατομμυριούχου Bernard παρέμεινε πρόεδρος της γαλλικής μάρκας, αλλά τον διαδέχτηκε τον Ιανουάριο ως διευθύνων σύμβουλος ο Jean-Marc Mansvelt, ο οποίος μεταφέρθηκε από την μάρκα κοσμημάτων LVMH Chaumet.

    Η ανακοίνωση ανανέωσε τις εικασίες σχετικά με τη διαδοχή στην πολυτελή εταιρεία, της οποίας ηγείται ο 74χρονος Bernard Arnault, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

    Ο Antoine Arnault με τη σύζυγο του Natalia Vodianova
    Ο Antoine Arnault με τη σύζυγο του Natalia Vodianova

    Ο Antoine Arnault διατηρεί επίσης τον ρόλο του προέδρου στην εταιρεία Loro Piana, καθώς και τις ευθύνες επίβλεψης για την εικόνα και το περιβάλλον στην LVMH.

    Επιπλέον, κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου και CEO της Christian Dior, της εταιρείας χαρτοφυλακίου μέσω της οποίας η οικογένεια Arnault ελέγχει την LVMH.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Bernard Arnault έχει πέντε παιδιά, τα οποία εργάζονται στον πολυτελή όμιλο, ενώ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Tod’s: Αποχωρεί από το χρηματιστήριο με την βοήθεια της LVMH – Eκτίναξη της μετοχής

    Chanel: Ο θρίαμβος της δίκης κατά του Second Hand

    Hermès: Πώς κυριαρχεί στην πολυτέλεια και αυξάνει τις τιμές



    ΣΧΟΛΙΑ