• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς ο CEO της Zoom κέρδισε 4,2 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες

    • Bloomberg

    Eric Yuan, ιδρυτής της Zoom Video Communications Inc.


    Μέσα σε λίγες ώρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom Video Communications Inc., Eric Yuan, έγινε πλουσιότερος κατά 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι μετοχές της εταιρείας του αυξήθηκαν κατά 26% και διαμορφώθηκαν στα 410 δολάρια το απόγευμα στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, καθώς ανακοίνωσε αύξηση στα τριμηνιαία έσοδα και εκτίμησε ότι η εκρηκτική άνοδος θα συνεχιστεί. Εάν οι μετοχές της διατηρήσουν τα κέρδη τους και στη συνεδρίαση της Τρίτης, η περιουσία του Yuan Θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δολάρια.

    Είναι μια χρονιά γεμάτη με εντυπωσιακά ράλι ανόδου των μετοχών των πλουσιότερων ονομάτων στον κόσμο της τεχνολογίας – ο Jeff Bezos της Amazon.com Inc. είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα τον Ιούλιο και ο  Elon Musk της Tesla πρόσθεσε 8 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του μέσα σε 24 ώρες, τον περασμένο μήνα. Και οι δύο άντρες σημειώνουν ρεκόρ πλούτου, με τον Bezos να ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια και τον Musk να ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.

    Η εταιρεία Zoom Video Communications Inc. υπήρξε μία από τις πιο ευνοημένες της περιόδου της πανδημίας, καθώς επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα στράφηκαν στις υπηρεσίες της προκειμένου να εργαστούν και να διδάξουν εξ αποστάσεως.

    Η κατασκευάστρια λογισμικού ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 355% στα 663,5 εκατομμύρια δολάρια τους τρεις μήνες έως τις 31 Ιουλίου – η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των εταιρειών του δείκτη Nasdaq 100 το προηγούμενο τρίμηνο, με πρώτη την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna Inc., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η Zoom είπε ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν στα 2,39 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος που θα λήξει τον Ιανουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι τα έσοδα της σχεδόν θα τετραπλασιαστούν σε μόλις ένα έτος.

    Ο ιδρυτής της εταιρείας με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, του οποίου η περιουσία αποτελείται κυρίως από τις άνω των 50 εκατομμυρίων μετοχών που κατέχει σε αυτήν, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους φέτος. Ο Yuan, 50 ετών, είναι πλουσιότερος κατά 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το κλείσιμο της Δευτέρας, καθώς η αξία της μετοχής σχεδόν πενταπλασιάστηκε. Οι μετοχές διαπραγματεύονταν μετά τη λήξη των συναλλαγών στα 399,38 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 23% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος.

    Οι πρώτοι επενδυτές του Zoom, Li Ka-shing και Samuel Chen, έχουν επίσης δει σημαντική αύξηση της περιουσίας τους λόγω του ανοδικού ράλι. Αν υποθέσουμε ότι και οι δύο άνδρες εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους μετοχές, ο Li Ka-shing μπορεί να κερδίσει 2 δισ. δολάρια σε μία ημέρα και ο Chen πάνω από 650 εκατ. δολάρια, εάν οι μετοχές της Zoom φτάσουν τα 410 δολάρια στο επόμενο κλείσιμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index.



    ΣΧΟΛΙΑ