• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ποιο Bitcoin; Υπάρχουν 4 μετοχές που ενισχύθηκαν πάνω από 1.000% το 2017

    • Bloomberg


    Μπορεί όλα τα φώτα να είναι στραμμένα στο Bitcoin, αλλά υπάρχουν επίσης κάποιες μετρημένες στα δάχτυλα μετοχές που έχουν σημειώσει φέτος άνοδο αντίστοιχη με εκείνη του ψηφιακού νομίσματος.

    Ο λόγος για κάποιες λιγότερο γνωστές εταιρείες, εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ και της Ινδίας, που είδαν τις τιμές των μετοχών τους να ενισχύονται τουλάχιστον 1.000%, καταγράφοντας αντίστοιχα κέρδη με εκείνα του κρυπτονομίσματος. Ωστόσο, μετά τον αποκλεισμό μετοχών με ανεπαρκή όγκο συναλλαγών, εξαιρετικά χαμηλή κεφαλαιοποίηση ή απλώς προερχόμενων από την πολύπαθη Βενεζουέλα, το Bloomberg επικεντρώνεται σε τέσσερις μόλις μετοχές.

    Η πρώτη είναι της Pepper Food Service Co., μίας αλυσίδας εστιατορείων στην Ιαπωνία, διάσημης για τις χοιρινές κοτολέτες και τις μπριζόλες της, η οποία είδε τη χρηματιστηριακή αξία της να εκτινάσσεται πάνω από το επίπεδο του 1 δισ. δολαρίων, από λιγότερο από 100 εκατ. δολάρια στην αρχή του έτους.

    Άλλη μία περίπτωση είναι η ινδική HEG Ltd., η οποία καβάλησε με επιτυχία το κύμα των ηλεκτροδίων γραφίτη, τα οποία αποτελούν βασικό δομικό στοιχείο των ηλεκτρικών φούρνων τόξου, όπως ονομάζονται, που μετατρέπουν το scrap σε χάλυβα.

    Επίσης στην Ινδία, η Indiabulls Ventures Ltd., πρωτοπόρος στην online διαπραγμάτευση τίτλων, έχει σημειώσει άνοδο 1.162%.

    Τέλος, υπάρχει και το China Investment Fund, η μετοχή του οποίου είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ – μιας επενδυτικής εταιρείας που έχει μετοχές σε ένα χρυσωρυχείο και σε μια εταιρεία εξαρτημάτων για αυτοκίνητα στην Κίνα. Η μετοχή, η οποία έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των τεσσάρων, έχοντας καταγράψει κέρδη 1.230%, εντάχθηκε, μάλιστα, τον περασμένο μήνα, στον δείκτη MSCI Global Small Cap Index.



    ΣΧΟΛΙΑ