• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Wedbush: Η μετοχή της Tesla μπορεί να φθάσει στα 1.250 δολάρια

    • Bloomberg
    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Η τιμή της μετοχής της Tesla θα μπορούσε να αγγίξει τα 1.250 δολάρια σε ένα αισιόδοξο σενάριο, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για πιο πράσινα αυτοκίνητα αυξάνεται στην Κίνα.

    Αυτό αναφέρει ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, αυξάνοντας την τιμή στόχο για την Tesla στα 950 δολάρια ανά μετοχή από 751 δολάρια προηγουμένως. Τιμή που αντανακλά την ισχυρότερη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα.

    Η μετοχή του κορυφαίου κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε κατά 743% πέρυσι και βρίσκεται σήμερα στα 845 $. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk είναι πλέον ένας από τους πλουσιότερους στη Γη.

    “Ολα τα σχέδια της Tesla επικεντρώνονται γύρω από την Κίνα, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών ανεβαίνει στα ύψη το 2021 όχι μόνο για το μοντέλο 3s, αλλά και για εγχώριους ανταγωνιστές όπως οι Nio, Xpeng, Li Auto και άλλους”, δήλωσε ο Ives. “Ως εκ τούτου, έχουμε αυξήσει σημαντικά τις προβλέψεις μας με την προσδοκία ότι η Tesla θα υπερβεί πλέον το όριο παράδοσης 1 εκατ. οχημάτων το 2022 και θα μπορούσε να αρχίσει να προσεγγίζει τις 5 εκατομμύρια παραδόσεις ετησίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας.”

    Πρώτη σε πωλήσεις

    Η Tesla αναδείχθηκε πρώτη στις μηνιαίες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων premium το 2020 στην Κίνα. Εντωμεταξύ, ξεκίνησε να πουλά το τοπικά κατασκευασμένο σπορ μοντέλο Model Y, με αρχική τιμή τα 339.900 γιουάν (52.500 δολάρια). Η Tesla κυκλοφόρησε επίσης ένα τροποποιημένο sedan Model 3 στα 249.900 γιουάν για τη βασική έκδοση, με επιδότηση.

    Η Ives προβλέπει επίσης ότι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελούν περίπου το 3% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων σήμερα, θα μπορούσαν να φθάσουν το 5% έως το τέλος του τρέχοντος έτους και το 10% έως το 2025.

    Μέχρι το 2022, περίπου το 40% ή περισσότερες από τις πωλήσεις της Tesla θα μπορούσαν να προέρχονται από την Κίνα, ακολουθούμενη από την Ευρώπη και μετά τις ΗΠΑ

    Ένα άλλο πλεονέκτημα για την Tesla είναι η προεδρία του Μπάιντεν. Η μείωση του εγχώριου αποτυπώματος άνθρακα θα μπορούσε να έχει ισχυρό αντίκτυπο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εγγύς μέλλον, σημείωσε ο αναλυτής.

    Διαβάστε ακόμα:

    O Elon Musk εκθρόνισε τον Jeff Bezos της Amazon και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ