• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Warren Buffett: Τι πούλησε και τι αγόρασε ο μεγαλοεπενδυτής κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους

    • Bloomberg
    Warren Buffett: Τι πούλησε και τι αγόρασε ο μεγαλοεπενδυτής κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους

    Warren Buffett


    Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett περιόρισε τις τοποθετήσεις της στη Visa και τη Mastercard, καθώς και στους φαρμακευτικούς κολοσσούς AbbVie και Bristol Myers-Squibb.

    Ειδικότερα, η Berkshire ανέφερε μείωση κατά 30% της συμμετοχής της στην AbbVie και κατά 16% στην επένδυσή της Bristol-Myers Squibb κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ δεν έχει πλέον μετοχές της Merck & Co., σύμφωνα με την τριμηνιαία κατάθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι συμμετοχές της στις Visa και Mastercard μειώθηκαν κατά 4,3% και 6% αντίστοιχα.

    Η Berkshire του Buffett κατά τα τελευταία τρίμηνα τροποποίησε το τεράστιο χαρτοφυλάκιο μετοχών της που αποτιμήθηκε σε σχεδόν 311 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Συνολικά, η επενδυτική ήταν καθαρός πωλητής μετοχών για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

    Σημαντικές ρευστοποιήσεις πραγματοποίησε στον φαρμακευτικό τομέα. Ωστόσο, το νέο της στοίχημα στον κλάδο είναι η Royalty Pharma, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί μερίδιο στην Teva Pharmaceutical Industries.

    Παράλληλα ο επενδυτικός όμιλος ανέφερε ότι απέκτησε συμμετοχή στην Floor & Decor Holdings και αύξησε το ποσοστό της στη Chevron, σε μια επένδυση αξίας 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του τριμήνου.

    Η Berkshire έχει αποχωρήσει από προηγούμενες τοποθετήσεις της κατά τους τελευταίους μήνες. Εκτός από τις μειώσεις ποσοστών σε Visa και Mastercard, περιόρισε την επένδυση της στην Bancorp στις ΗΠΑ. Η εταιρεία του Warren Buffett έχει επίσης αποχωρήσει από την εμβληματική επένδυση της στην Wells Fargo & Co. τους τελευταίους μήνες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ