• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Warren Buffett: Η Berkshire Hathaway ξαναχτυπά στην αγορά ομολόγων σε γιεν

    • Bloomberg
    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett σχεδιάζει ενδεχόμενη επιστροφή της στην αγορά ομολόγων σε γιεν, καθώς η πτώση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου καθιστά πιο ελκυστικές τις επενδύσεις στις εταιρείες της χώρας.

    Η αμερικανική εταιρεία έδωσε εντολή στις τράπεζες για προσφορά ομολόγων σε γιεν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το bloomberg. Η συμφωνία θα υλοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

    Η χρονική στιγμή μπορεί να είναι κατάλληλη. Το γιεν έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών έναντι του δολαρίου αυτήν την εβδομάδα και οι αναλυτές προβλέπουν περισσότερες απώλειες, καθώς η νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας αποκλίνει από αυτή των άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve.

    Buffett's Japan bets are mostly outperforming the market

    Όπως πολλοί άλλοι επενδυτές έτσι και η Berkshire δυσκολεύεται να βρει περιουσιακά στοιχεία με υψηλή απόδοση σε έναν κόσμο χαμηλών αποδόσεων. Πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες προσφορές ομολόγων σε γιεν που έγινε ποτέ από ξένο εκδότη το 2019 και εξέπληξε τις αγορές το επόμενο έτος όταν ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει μερίδια περίπου 5% στις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας.

    Η επενδυτική προσέφερε πέρυσι ομόλογα σε γιεν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χρησιμοποιώντας τα έσοδα για εταιρικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο ο όμιλος πούλησε ομόλογα ύψους 160 δισ. γιεν (1,38 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Τα μετρητά διαθέσιμα της Berkshire Hathaway διαμορφώθηκαν σε νέα υψηλά, στα 149,2 δισεκατομμύρια δολάρια, το τρίτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει στις αρχές του 2020, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τον Νοέμβριο.

    Η επενδυτική έχει υψηλότερες αξιολογήσεις από το ιαπωνικό δημόσιο από τις εταιρείες αξιολόγησης του εξωτερικού, και τα ομόλογα της σε γιεν έχουν προσφέρει στους ντόπιους επενδυτές μια σπάνια ευκαιρία να πάρουν “χαρτιά” υψηλής αξιολόγησης με καλύτερα spread από τα ομόλογα των εγχώριων εκδοτών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Γιατί συμπεριέλαβε την κόρη του, Susan, στο ΔΣ της Berkshire Hathaway



    ΣΧΟΛΙΑ