• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Warren Buffett: Γιατί συμπεριέλαβε την κόρη του, Susan, στο ΔΣ της Berkshire Hathaway

    • Bloomberg
    Warren Buffett: Γιατί συμπεριέλαβε την κόρη του Susan στο διοικητικό συμβούλιο της Berkshire Hathaway

    Warren Buffett και Susan Alice Buffett


    Στην ένταξη της κόρης του, Susan Alice Buffett, στο διοικητικό συμβούλιο της Berkshire Hathaway προχώρησε ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να υπηρετήσει την εταιρεία μαζί με τον αδελφό της, ο οποίος είναι ο πιθανός επόμενος πρόεδρος όταν ο πατέρας της παραιτηθεί.

    Σε αντίθεση με τις περισσότερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες που αναζητούν συνήθως υποψήφιους για τα ΔΣ τους άνδρες – κατά κύριο λόγο λευκούς- , οι οικογενειακές εταιρείες έχουν περισσότερα περιθώρια για να προετοιμάσουν τις γυναίκες να αναλάβουν μελλοντικά τέτοιους ρόλους. Η Ford Motor, η ViacomCBS, η Tyson Foods και η Campbell Soup έχουν εταιρικά συμβούλια που περιλαμβάνουν γυναίκες γόνους των οικογενειών που έχουν τον έλεγχο των συγκεκριμένων εταιρειών.

    Η Susan Buffett ήταν μία από τις εννέα γυναίκες που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών του S&P 500, συμβάλλοντας στην αύξηση του μεριδίου των γυναικών στα ΔΣ στο 30,3%, το μεγαλύτερο από τότε που το Bloomberg άρχισε να παρακολουθεί τα δεδομένα, τον Ιανουάριο του 2019.

    Η επιλογή της κόρης του Buffett μάλλον αφορά περισσότερο την εταιρική κουλτούρα παρά τη διαφορετικότητα στο ΔΣ, δήλωσε ο Lawrence Cunningham, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου George Washington και μέτοχος της Berkshire.

    Ωστόσο, ακόμη και πριν από το διορισμό της Susan Buffett, το διοικητικό συμβούλιο είχε τρεις γυναίκες και πέρυσι προστέθηκε η Kenneth Chenault, πρώην CEO της American Express, επισήμανε ο Cunningham.

    Η πρόσθετη ποικιλομορφία είναι θετική, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι απολύτως σαφές για ποιο λόγο εισήλθε η Susan στο ΔΣ της εταιρείας, επισήμανε ο Jim Shanahan, αναλυτής της Edward Jones που συνιστά στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Berkshire. Ο Howard Buffett είναι ήδη ο πιθανός διάδοχος του πατέρα του ως πρόεδρος, εξήγησε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Τι πούλησε και τι αγόρασε ο μεγαλοεπενδυτής κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ