• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βουτιά για το ρωσικό νόμισμα: Ξεπέρασε το όριο των 80 ρουβλίων ανά δολάριο

    • Bloomberg
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν

    Βλάντιμιρ Πούτιν


    Το όριο των 80 ρουβλίων ανά δολάριο ξεπέρασε το ρωσικό νόμισμα, και διαπραγματεύεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, καθώς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη απειλούν τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο, που αποτελεί βασικό εμπόρευμα για τις εξαγωγές της Ρωσίας.

    Το ρούβλι δέχεται πιέσεις για μήνες εν μέσω φόβων για νέες κυρώσεις, χαμηλές τιμές πετρελαίου, και αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Η ανησυχία ότι ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της Ρωσίας εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, συνέβαλε στην πτώση του νομίσματος άνω του 7% τους τελευταίους τρεις μήνες.

    Russia's currency is heading for lows last seen in March

    Το αργό πετρέλαιο βυθίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των πέντε μηνών, καθώς η συνεχιζόμενη αύξηση της παραγωγής της Λιβύης συνέπεσε με ένα κύμα νέων περιορισμών για την καταπολέμηση του ιού. Νέα lockdown αποφασίστηκαν στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, με την Αγγλία να ακολουθεί τα υπόλοιπα κράτη, από την Αυστρία έως την Πορτογαλία, που λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του ιού.

    Παρά την πτώση του νομίσματος το τρέχον έτος, οι ξένοι επενδυτές εξακολουθούν να κατέχουν περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (37 δισεκατομμύρια δολάρια) κρατικών ομολόγων της χώρας, κοντά στα επίπεδα ρεκόρ. Το ρωσικό νόμισμα υποτιμάται τουλάχιστον κατά 10%, δήλωσε ο διαχειριστής ισοτιμιών της Amundi, Yerlan Syzdykov σε φόρουμ επενδύσεων στη Μόσχα, την Παρασκευή.

    Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε έως 1,3% στα 80,5575 ανά δολάριο, κοντά στο χαμηλό τετραετίας που κατέγραψε τον Μάρτιο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ