• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Vivendi: Συζητήσεις για την πώληση του 10% της Universal Music στον δισεκατομμυριούχο Βill Ackman

    • Bloomberg
    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν


    Η Vivendi βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του 10% της Universal Music Group (UMG) σε μια εταιρεία SPAC συμφερόντων του δισεκατομμυριούχου Bill Ackman.

    Η αποτίμηση της Universal σε μία ενδεχόμενη συναλλαγή, εκτιμάται στα 35 δισ. ευρώ (42,4 δισ. δολάρια), συμπεριλαμβανομένου του χρέους, δήλωσε η Vivendi την Παρασκευή. Η τιμή είναι υψηλότερη από την αποτίμηση των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκτιμήθηκε το 2019, όταν η Tencent Holdings της Κίνας απέκτησε μερίδιο της εταιρείας.

    Η εταιρεία ειδικού σκοπού του Ackman, ονομάζεται Pershing Square Tontine Holdings και συγκέντρωσε 4 δισ. δολάρια τον Ιούλιο μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς, ποσό ρεκόρ για μία SPAC. Αυτού του είδους οι εταιρείες εισάγονται στο χρηματιστήριο και στην συνέχεια βρίσκουν πολλά υποσχόμενες εταιρείες για συγχώνευση.

    Η Vivendi σκοπεύει να διανείμει το 60% της μουσικής επιχείρησης στους μετόχους της εντός του έτους και να την εισαγάγει στην αγορά του Άμστερνταμ. Αυτή η συμφωνία πρόκειται να εγκριθεί από τους μετόχους αργότερα αυτόν τον μήνα.

    Η Vivendi επισήμανε ότι τα κεφάλαια της Pershing Square και οι θυγατρικές της έχουν δηλώσει ότι ενδέχεται να αποκτήσουν περαιτέρω έκθεση στην UMG αγοράζοντας μετοχές της Vivendi ή τίτλους της UMG μετά την απόσχιση.

    Taylor Swift

    Στη λίστα των καλλιτεχνών της Universal περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Taylor Swift, Drake και Billie Eilish. Η μουσική βιομηχανία ανέκαμψε μετά από μια δεκαετία ύφεσης χάρη στην αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες streaming και η Vivendi προσπάθησε να εξασφαλίσει περισσότερα κεφάλαια από την UMG – ειδικά μετά το πλήγμα από την πτώση στις  διαφημιστικές και εκδοτικές της δραστηριότητες.

    Η εισαγωγή της Universal στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να της αποφέρει ρευστότητα προκειμένου να ανταγωνιστεί τις μεγάλες αντίπαλες εταιρείες Warner Music και Sony Music Entertainment.

    Η Vivendi αρχικά είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει το 2023 την αρχική δημόσια προσφορά της UMG, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα αποκάλυψε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην IPO στο τέλος του 2021.

    Η μετοχή της Vivendi ενισχύθηκε κατά 0,65%, νωρίτερα στο Παρίσι.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ