• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βενσάν Μπολόρ: Ο συντηρητικός μηντιάρχης που θα μπορούσε να βάλει σε μπελάδες τον Μακρόν

    • Bloomberg

    Βενσάν Μπολόρ (ΑΠΕ)


    Οι φιλοδοξίες του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Βενσάν Μπολόρ να επεκταθεί ακόμη περισσότερο στον χώρο των γαλλικών media θα μπορούσε να δώσει ώθηση στους συντηρητικούς εν όψει των εκλογών του 2022 και να δυσκολέψει την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.

    Ο Μπολόρ είναι ήδη ιδιοκτήτης ενός μικρού καναλιού που κάποιοι παρομοιάζουν με το συντηρητικό Fox στις ΗΠΑ, το οποίο παραδοσιακά στηρίζει συντηρητικούς και υπερσυντηρητικούς υποψηφίους.

    Ο Μπολόρ σχεδιάζει να επεκταθεί αποκτώντας την Lagardere SA, ιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, της εφημερίδας Journal du Dimanche και του περιοδικού Paris Match. Η εξαγορά γίνεται μέσω της εταιρείας media Vivendi SA, την οποία ελέγχει.

    Τα μέσα ενημέρωσης του Μπολόρ έχουν ψηλά στην ατζέντα τους θέματα όπως η ανασφάλεια, η μετανάστευση και το Ισλάμ, προνομιακά πεδία της εθνικίστριας Μαρίν Λεπέν που προσπαθεί εδώ και χρόνια να εισβάλει στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

    Η συμφωνία για την απόκτηση της Lagardere SA πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 και αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες στον έλεγχο κατά των μονοπωλίων.

    «Η επιρροή του Μπολόρ στα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα είναι ήδη ορατή δια των CNews και Europe 1, και αυτό ενδέχεται να συνεχιστεί» δήλωσε η πανεπιστημιακός Julia Cage, που ερευνά τις ιδιοκτησίες media από δισεκατομμυριούχους.

    «Όλα αυτά μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα, ακόμη και πριν εγκριθεί η εξαγορά» λέει η ίδια.

    Πρόσφατα η Vivendi αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην Lagardere και σύμφωνα με την Cage αυτό φάνηκε ήδη στην δεξιά στροφή που πήρε το Europe 1.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η μεταμόρφωση της ακροδεξιάς Λεπέν σε mainstream τρομάζει τον Μακρόν και την ΕΕ

    Μακρόν: Απέναντι στην Λεπέν χωρίς καθαρό πολιτικό αφήγημα – Ο γρίφος των γαλλικών εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ