• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τζεφ Μπέζος: Βόλτα στις αποθήκες της Amazon για να εμψυχώσει τους ανήσυχους εργαζόμενους

    • Bloomberg
    Τζεφ Μπεζος

    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος, πραγματοποίησε επίσκεψη-έκπληξη την Τετάρτη σε μια αποθήκη της εταιρείας κοντά στο Ντάλας, μία από τις άνω των 100 αποθηκών στις ΗΠΑ, όπου οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αύξηση των online παραγγελιών από πελάτες που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

    Φωτογραφίες από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου με μάσκα προσώπου, τζιν και ένα πουκάμισο κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτές ο ισχυρός άνδρας της Amazon φαίνεται να περπατά δίπλα στους ιμάντες μεταφοράς των προϊόντων και στους κίτρινους κάδους. Μερικοί εργάτες με μάσκες έσπευσαν να βγάλουν selfies με το αφεντικό τους.

    Άλλοι υπάλληλοι έγραψαν στα social media ότι το στέλεχος δεν ακολουθεί τους κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Σε μία εικόνα φαίνεται να είναι πολύ κοντά με ένα άλλο άτομο που τον ακολουθεί.

    Η Amazon δεν δέχθηκε να σχολιάσει τις φωτογραφίες. Ο Μπέζος βρέθηκε στο Ντάλας την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Ο επιχειρηματίας διατήρησε αρκετά χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια της κρίσης σε σύγκριση με άλλους CEOs όπως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook Inc. και ο Τιμ Κουκ της Apple Inc. Ο Μπέζος δημοσίευσε ένα ποστ του MSNBC στον λογαριασμό του στο Instagram την Τετάρτη, που χαρακτήριζε έναν εργαζόμενο στην αποθήκη της Amazon ως “Ήρωα της Ημέρας”. Πρόσφατα ανακοίνωσε δωρεά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της Feeding America που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες σίτισης σε μία εποχή κατά την οποία μειώνονται οι δωρεές από εστιατόρια και άλλες κλειστές επιχειρήσεις.

    Η Amazon προσφέρει ουσιαστική βοήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι πελάτες μπορούν να αποφύγουν το συνωστισμό στα καταστήματα παραγγέλλοντας τα βασικά προϊόντα στο διαδίκτυο, αν και η εταιρεία χρειάζεται εβδομάδες για να παραδώσει κάποιες παραγγελίες και πολλά προϊόντα που έπρεπε να διαθέτει, συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού υγείας και του απολυμαντικού χεριών, είναι σε έλλειψη. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι σχεδιάζει να προσλάβει 100.000 εργαζόμενους και να καλύψει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την αυξημένη ζήτηση.

    Οι υπάλληλοι της Amazon σε όλη τη χώρα έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες τονίζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης κοινωνικής αποστασιοποίησης, προστατευτικού εξοπλισμού, απολυμαντικών χεριών και όχι αρκετού διαθέσιμου χρόνου για να καθαρίσουν τα χέρια τους.

    Η εταιρεία, από την πλευρά της, δήλωσε ότι επιβάλλει κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική απομάκρυνση στις εγκαταστάσεις της, ελέγχοντας τη θερμοκρασία των εργαζομένων κατά την έναρξη της βάρδιας και κάνοντας συχνά καθαρισμούς. Η Amazon τονίζει ότι διαθέτει αρκετές μάσκες και απολυμαντικά χεριών για τους υπαλλήλους σε όλες τις εγκαταστάσεις της και το προσωπικό μπορεί να πλένει τα χέρια του χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του. Μόνο ένας μικρός αριθμός εργαζομένων έχουν συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες, ισχυρίζεται η εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ