• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Apple σχεδιάζει ειδικές ασπίδες προσώπου για το υγειονομικό προσωπικό

    Tim Cook, Apple

    Tim Cook, Apple


    Η Apple Inc. σχεδιάζει ασπίδες προσώπου για γιατρούς και νοσηλευτές και έχει ήδη προσφέρει πάνω από 20 εκατομμύρια μάσκες μέσω της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

    Ο Κουκ έκανε την ανακοίνωση την Κυριακή μέσω Twitter, λέγοντας ότι ομάδες σχεδίασης, κατασκευής, συσκευασίας και αποστολής συνεργάζονται με προμηθευτές για να φτιάξουν και να αποστείλουν τις ασπίδες προσώπου.

    Η πρώτη αποστολή παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο της Santa Clara στην Καλιφόρνια. Οι ασπίδες είναι ρυθμιζόμενες και συναρμολογούνται σε λιγότερο από δύο λεπτά, είπε, προσθέτοντας ότι η Apple σχεδιάζει να παραδώσει πάνω από ένα εκατομμύριο αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια θα κατασκευάζει ένα εκατομμύριο ασπίδες κάθε εβδομάδα.

    Η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει γρήγορα την αποστολή των ασπίδων και σε άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ, δήλωσε ο Κουκ. Η επιχείρηση έχει κλείσει τα 458 καταστήματα λιανικής της, εκτός από αυτά που βρίσκονται στην Κίνα, για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας και έχει ζητήσει από τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της να εργάζονται από το σπίτι.



    ΣΧΟΛΙΑ