• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το ράλι της στερλίνας θα είναι περιορισμένο ακόμη και αν επιτευχθεί η συμφωνία για το Brexit

    • Bloomberg


    Οι προβλέψεις για εκτίναξη της στερλίνας πάνω από τα 1,35 δολάρια ίσως να είναι υπερβολικά αισιόδοξες ακόμα και αν ο Boris Johnson λάβει έγκριση στο Κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit.

    Το βρετανικό νόμισμα άνοιξε χαμηλότερα αφού οι πολιτικοί της Βρετανίας δεν κατάφεραν να δώσουν την αποφασιστική ψήφο για το Brexit που αναμένονταν το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, οι αναλύσεις και τα σχόλια των νομοθετών μετά τις εξελίξεις του Σαββάτου δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να πετύχει τη συμφωνία για το Brexit. Αυτή, ωστόσο, η προσδοκία δεν συνέβαλε στην ενίσχυση της στερλίνας τη Δευτέρα, γεγονός που δείχνει ότι η τρέχουσα αξία του νομίσματος μπορεί να έχει ήδη προεξοφλήσει ότι η συμφωνία Brexit τελικά θα περάσει.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα επίπεδα της λίρας κοντά στα 1,30 δολάρια ενσωματώνουν τη μεγάλη πιθανότητα ο Johnson να πάρει το δρόμο του στη Βουλή των Κοινοτήτων. Η διακύμανση στο overnight ανήλθε στο ισχυρότερο επίπεδο από τις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο του 2017, με την αγορά να στοιχηματίζει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων John Bercow μπορεί να επιτρέψει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας τη Δευτέρα. Αυτό, τη στιγμή που οι traders αναγνωρίζουν τον μεγάλο κίνδυνο η στερλίνα να αποδυναμωθεί βραχυπρόθεσμα, λόγω του υψηλού ρίσκου.

    Here And Now

    Βεβαίως, μια ψήφος υπέρ της συμφωνίας Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ανοδικό ράλι της λίρας. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να ισοδυναμεί μόνο με σύντομη αντίδραση και οι επενδυτές ίσως δουν την κίνηση αυτή να έχει βραχυπρόθεσμη διάρκεια.

    Ο Russell Silberston, διευθυντής χαρτοφυλακίου της Investec Asset Management Ltd., εκτιμά ότι η συμφωνία για το Brexit είναι ήδη από 60% έως 70% προεξοφλημένη και ότι το νόμισμα θα μπορούσε να βρεθεί τουλάχιστον στα 1,33 δολάρια αν η συμφωνία περάσει από το Κοινοβούλιο.

    Από τεχνικής απόψεως, η πρώτη βασική αντίσταση έρχεται γύρω στα 1,3150 δολάρια και μπορεί να είναι αυτά τα επίπεδα που θα σταματήσει το ράλι. Ο κινούμενος μέσος όρος των 200 εβδομάδων ανέρχεται σε 1,3149 δολάρια, ενώ ο μέσος όρος των ζημιών της στερλίνας από τον Απρίλιο του 2018 διαμορφώνεται στα 1,3168 δολάρια. Το υψηλό της 6ης Μαΐου είναι στα $ 1.3185.



    ΣΧΟΛΙΑ