• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το νέο μέλος του κλαμπ των μεγιστάνων με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Bernard Arnault, Πρόεδρος LVMH


    Ο Bernard Arnault, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, μόλις έγινε μέλος της πιο ισχυρής λέσχης πλούτου παγκοσμίως. Συναγωνίζεται πλέον τον Jeff Bezos και τον Bill Gates, με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων.

    Ο Arnault, πρόεδρος του ομίλου LVMH, εισήλθε στο κλαμπ των πολυδισεκατομμυριούχων την Τρίτη, καθώς η μετοχή του ομίλου πολυτελών ειδών που διοικεί ενισχύθηκε κατά 2,9% και διαμορφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, στα 368,80 ευρώ. Έτσι, η καθαρή αξία της περιουσίας του αυξήθηκε αυτή τη χρονιά κατά 32 δισ. δολάρια, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 500 μελών του δείκτη Bloomberg Billionaires.

    Ο Arnault, ηλικίας 70 ετών, και η οικογένειά του περιλαμβάνονται στους μεγιστάνες του κλάδου των ειδών πολυτελείας που έκαναν δωρεά περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Απρίλιο για την ανακατασκευή του καθεδρικού ναού της Παναγίας της Παναγίας, της εκκλησίας ορόσημο της Γαλλίας, που καταστράφηκε από πυρκαγιά.

    Ο ίδιος ελέγχει περίπου το ήμισυ του ομίλου LVMH που εδρεύει στο Παρίσι μέσω μίας οικογενειακής εταιρείας συμμετοχών και κατέχει επίσης ποσοστό 97% στην Christian Dior, την εταιρεία μόδας που ιδρύθηκε τρία χρόνια πριν από τη γέννησή του, το 1949.

    Ο γνωστός επιχειρηματίας εισήλθε στην αγορά πολυτελών ειδών όταν απέκτησε τον όμιλο στον οποίο ανήκε η Christian Dior. Πούλησε όλες τις άλλες επιχειρήσεις του ομίλου και χρησιμοποίησε τα έσοδα για να αγοράσει υψηλό ποσοστό στην LVMH το 1988.

    Ο Gates, συνιδρυτής της Microsoft Corp., έχει δωρίσει περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

    Την ίδια ώρα, ο Bezos, ιδρυτής της Amazon.com Inc., είδε την καθαρή αξία της περιουσία του να υποχωρεί 40 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από λίγο καιρό, μετά την ολοκλήρωση του διακανονισμού του διαζυγίου του με την πρώην σύζυγό του, MacKenzie Bezos.

    Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος

     



    ΣΧΟΛΙΑ