• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    To Bitcoin ανακάμπτει αλλά οι αμφιβολίες παραμένουν

    • Bloomberg
    bitcoin


    Το  Bitcoin ανέκαμψε μετά την απότομη πτώση της Δευτέρας που δημιούργησε προβληματισμό στους επενδυτές σχετικά με την περαιτέρω πορεία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως.

    Το ψηφιακό νόμισμα σημείωνε άνοδο 4,9% και διαπραγματεύονταν στις 35.616 δολάρια νωρίτερα στο Λονδίνο, μετά από την βουτιά κατά 11% που σημείωσε χθες. Η τελευταία περίοδος αστάθειας και οι έντονες διακυμάνσεις ξύπνησαν και πάλι τις μνήμες του παλαιότερου ανοδικού ράλι και της φούσκας του 2017, με τους επενδυτές να συζητούν αν πρόκειται για μία υγιή διόρθωση ή για το τέλος του πρόσφατου πάρτι.

    «Πιστεύουμε ότι η οπισθοχώρηση είναι υγιής», δήλωσε ο David Grider, επικεφαλής ανάλυσης της Fundstrat Global Advisors LLC, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως η πρόσφατη εικόνα δείχνει ότι το Bitcoin έφτασε στην κορυφή.

    After a brief dip, Bitcoin has resumed its ascent

    Οι επενδυτές που αγόρασαν το ψηφιακό νόμισμα πριν από ένα χρόνο εξακολουθούν να κερδίζουν πάνω από 300%. Η αναζήτηση του κύριου λόγου που οδήγησε στο ράλι παραμένει ένα από τα πολλά μυστήρια των κρυπτονομισμάτων.

    Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την πρόσφατη διήμερη πτώση έως και 26%. Για ορισμένους, η ανάκαμψη του δολαρίου μπορεί να αποτελεί έναν από τους λόγους. Το δολάριο έσπασε το παρατεταμένο πτωτικό σερί του μετά την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ που καθιστούν το νόμισμα πιο ελκυστικό.

    «Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επενδυτές λιανικής κατοχυρώνουν κέρδη», δήλωσε ο Ryan Rabaglia, ο παγκόσμιος επικεφαλής συναλλαγών της OSL. «Η αυξημένη μεταβλητότητα συχνά συσχετίζεται με την αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών”.

    Την ίδια ώρα, ο κόσμος παραμένει γεμάτος από νομισματικά και φορολογικά κίνητρα, και μερικά από αυτά κεφάλαια θα μπορούσαν να κατευθύνονται στα κρυπτονομίσματα. Οι οπαδοί του Bitcoin συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν το ψηφιακό νόμισμα ως ένα μέσο αντιστάθμισης απέναντι στον κίνδυνο του πληθωρισμού και την πιθανή υποτίμηση των παραδοσιακών νομισμάτων.

    Ορισμένες προβλέψεις για τη μακροπρόθεσμη τιμή στόχο του Bitcoin κυμαίνονται από τις 146.000 έως τις 400.000 δολάρια.

    Convoy Investments για Bitcoin-Tesla: Είναι και τα δύο «φούσκες»;

    Bitcoin: Αλλαγή σκηνικού με διήμερη πτώση – «Φούσκα» ή απλή διόρθωση;

    GoldSwitzerland: Στροφή σε Bitcoin και χρυσό – Oι αγορές είναι Frankenstein

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ