• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Αλλαγή σκηνικού με διήμερη πτώση – “Φούσκα” ή απλή διόρθωση;

    • Bloomberg


    Φρένο στο ξέφρενο ράλι ανόδου του Bitcoin μπήκε το τελευταίο διήμερο, κατά το οποίο το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε τη χειρότερη πτώση από τον Μάρτιο, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές ότι η δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς μπορεί κοπάσει.

    Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, υποχώρησε έως και 21% την Κυριακή και τη Δευτέρα, μέχρι τα 32.389 δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση από τότε που οι παγκόσμιες αγορές κατέρρευσαν για πρώτη φορά από την πανδημία πέρυσι και ακολούθησε ρεκόρ ανόδου μέχρι σχεδόν τα 42.000 δολάρια, στις 8 Ιανουαρίου 2021.

    «Μένει να διαπιστωθεί αν αυτή είναι η αρχή μιας μεγαλύτερης διόρθωσης, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας αυτό το σπάσιμο του ανοδικού σερί, και θα μπορούσε να μην είναι τίποτα παραπάνω από αυτό», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Luno στη Σιγκαπούρη.

    Bitcoin reversing lower after stunning rally

    Ράλι

    Η τιμή του Bitcoin υπερτετραπλασιάστηκε το 2020, φέρνοντας στη μνήμη τη φρενήρη ανοδική πορεία του 2017 που έκανε τα κρυπτονομίσματα για πρώτη φορά ευρέως γνωστά, προτού οι τιμές τους καταρρεύσουν εξίσου γρήγορα.

    «Ήρθε η ώρα να βγάλεις χρήματα από το τραπέζι», δήλωσε ο Scott Minerd, διευθύνων σύμβουλος της Guggenheim Investments, σε ένα tweet στο λογαριασμό του στο Twitter. “Η παραβολική άνοδος του Bitcoin δεν είναι βιώσιμη στο εγγύς μέλλον”.

    Ο Minerd στα τέλη Δεκεμβρίου προέβλεψε ότι το Bitcoin θα μπορούσε τελικά να φτάσει τα 400.000 δολάρια.

    Οι οπαδοί του Bitcoin υποστηρίζουν ότι το ράλι αυτή τη φορά είναι διαφορετικό από τους προηγούμενους κύκλους ανόδου, διότι το περιουσιακό στοιχείο έχει “ωριμάσει” με την είσοδο θεσμικών επενδυτών και θεωρείται όλο και περισσότερο ως μέσο αντιστάθμισης έναντι της αδυναμίας του δολαρίου και του κινδύνου του πληθωρισμού.

    Άλλοι ανησυχούν ότι το ράλι στερείται λογικής και τροφοδοτείται από την πληθώρα φορολογικών και οικονομικών κινήτρων που έχουν δοθεί. Οι τελευταίοι μάλιστα θεωρούν απίθανο το Bitcoin να λειτουργήσει ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για τα φυσικά νομίσματα.

    “Το Bitcoin είναι σχεδόν σίγουρα σε άλλη μία φούσκα και η τρέχουσα ανοδική πορεία δεν είναι βιώσιμη”, δήλωσε ο Howard Wang, συνιδρυτής της Convoy Investments LLC, σε σημείωμα στις 10 Ιανουαρίου. «Ενώ μπορεί να ωριμάσει στο μέλλον, με τη σημερινή του μορφή αποτελεί σε μεγάλο βαθμό ένα κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο”.

    «Το Bitcoin έχει ξεπεράσει τις πρόσφατες πτωτικές κινήσεις και μπορεί να το κάνει ξανά, ενδεχομένως να επανέλθει στα 44.000 δολάρια «πριν από την πραγματική διόρθωση», δήλωσε ο Ayyar της Luno.

    Το νόμισμα βρέθηκε στο χαμηλό των 33.200 δολαρίων νωρίτερα στο Λονδίνο. Τα ανταγωνιστικά ψηφιακά νομίσματα παρουσιάζουν επίσης πτώση, με το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether να σημειώνει απώλειες έως και 21%.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ποιος τραπεζίτης έδωσε bonus 1,5 εκατ. ευρώ, ο ρόλος του Άκη Μπη, ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Μπάιντεν και σε ποια βίλα μιλούσαν για το Bitcoin

    GoldSwitzerland: Στροφή σε Bitcoin και χρυσό – Oι αγορές είναι Frankenstein

    Φρενίτιδα: Στο 1 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ