• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τι οδήγησε τον CEO της BlackRock σε αιφνιδιαστική πώληση μετοχών της εταιρείας αξίας 24 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg
    BlackRock: Πολύ αργοί οι ρυθμοί προσαρμογής των τραπεζών στο ESG

    Larry Fink. CEO BlackRock


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Inc., Larry Fink, πούλησε μετοχές αξίας 24,2 εκατ. δολαρίων του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, αυξάνοντας τις πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει φέτος στα 74,4 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Fink πούλησε 41.706 μετοχές – περίπου το 5% του μεριδίου του στην εταιρεία – με μέση τιμή 580,29 δολάρια στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα τις ρυθμιστικές αρχές.  Τα αρχεία  έδειξαν ότι οι πωλήσεις του φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει ενός προγραμματισμένου πλάνου συναλλαγών.

    Η τελευταία κίνηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που στελέχη της εταιρείας, των οποίων το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έντονο κατά τη διάρκεια των χαμηλών που κατέγραψαν οι τιμές το Μάρτιο, είναι πλέον κατά κύριο λόγο πωλητές. Σχεδόν 1.000 εταιρικά στελέχη και υπάλληλοι έχουν πουλήσει μετοχές των δικών τους εταιρειών αυτό το μήνα, ξεπερνώντας σε αριθμό τα στελέχη που είναι αγοραστές, με αναλογία 5 προς 1, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η Washington Service. Μόνο δύο φορές τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο δείκτης πωλήσεων-αγορών ήταν υψηλότερος από τώρα.

    Ο Fink, ο οποίος είναι δισεκατομμυριούχος και εξακολουθεί να κατέχει μετοχές της BlackRock αξίας 457 εκατ. δολαρίων, προειδοποίησε αυτόν τον μήνα για μια άνιση οικονομική ανάκαμψη, παρά το γεγονός ότι η αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών ενίσχυσε τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της εταιρείας διαχείρισης, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

    «Για να είναι πάλι πλήρως λειτουργική η οικονομία μας, δεν μπορεί να υπάρχει διπολική οικονομία», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος. «Υπήρξαν πολλές κινήσεις ενίσχυσης και αυτό αποτυπώνεται στην αγορά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια μεγάλη συνιστώσα της οικονομίας μας που δεν έχει επουλωθεί και εξακολουθεί να αγωνίζεται».

    Οι μετοχές της BlackRock σημείωσαν άνοδο 16% φέτος και η εταιρεία ανέφερε αυτόν τον μήνα ανάκαμψη στις εισροές κεφαλαίων σε προϊόντα όπως τα αμοιβαία κεφάλαια και τα ETFs.



    ΣΧΟΛΙΑ