• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τέλος στον «πόλεμο τιμών» στα σουπερμάρκετ λόγω… Nutella

    • Bloomberg
    σουπερ μαρκετ


    Μέτρα για να σταματήσει ο ανελέητος πόλεμος τιμών στα σουπερμάρκετ της Γαλλίας θα παρουσιάσει η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν αφενός μεν οι διαμαρτυρίες των αγροτών που αισθάνονται ότι δεν παίρνουν τα χρήματα που θα έπρεπε για την παραγωγή τους και αφετέρου η αγανάκτηση των πολιτών που αισθάνονται ότι έχουν χάσει την αγοραστική δύναμή τους.

    Σύμφωνα με τον γαλλικό ΟΓΑ, το 30% περίπου των Γάλλων αγροτών βγάζουν λιγότερα από 350 ευρώ το μήνα, ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι μόλις 15.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, πολλές οικογένειες στη Γαλλία δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, όπως φάνηκε και από τις σκηνές χάους που διαδραματίστηκαν στα καταστήματα της αλυσίδας Intermarche, όταν έβγαλε σε προσφορά -70% τη Nutella.

    Nutella
    Nutella

    Σημειώνεται ότι στη Γαλλία είναι παράνομη η πώληση προϊόντων κάτω από την τιμή κόστους, με εξαίρεση κάποιες περιόδους εκπτώσεων.

    Εμμανουέλ Μακρόν

    Σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανονισμούς κατά των καταστημάτων που πωλούν σε τιμές κάτω του κόστους, αλλά και μέτρα στήριξης των αγροτών ώστε να είναι σε θέση να διαπραγματευτούν καλύτερες τιμές.



    ΣΧΟΛΙΑ