ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέτρα για να σταματήσει ο ανελέητος πόλεμος τιμών στα σουπερμάρκετ της Γαλλίας θα παρουσιάσει η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν αφενός μεν οι διαμαρτυρίες των αγροτών που αισθάνονται ότι δεν παίρνουν τα χρήματα που θα έπρεπε για την παραγωγή τους και αφετέρου η αγανάκτηση των πολιτών που αισθάνονται ότι έχουν χάσει την αγοραστική δύναμή τους.
Σύμφωνα με τον γαλλικό ΟΓΑ, το 30% περίπου των Γάλλων αγροτών βγάζουν λιγότερα από 350 ευρώ το μήνα, ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι μόλις 15.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, πολλές οικογένειες στη Γαλλία δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, όπως φάνηκε και από τις σκηνές χάους που διαδραματίστηκαν στα καταστήματα της αλυσίδας Intermarche, όταν έβγαλε σε προσφορά -70% τη Nutella.

Σημειώνεται ότι στη Γαλλία είναι παράνομη η πώληση προϊόντων κάτω από την τιμή κόστους, με εξαίρεση κάποιες περιόδους εκπτώσεων.
Σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανονισμούς κατά των καταστημάτων που πωλούν σε τιμές κάτω του κόστους, αλλά και μέτρα στήριξης των αγροτών ώστε να είναι σε θέση να διαπραγματευτούν καλύτερες τιμές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας από την P-TEC: Έρχονται στρατηγικές αμερικανικές επενδύσεις σε λιμάνια και ναυπηγεία
- Hellenic Train: Mηχανοδηγός και προσωπικό της αμαξοστοιχίας ενήργησαν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τρίτη δόση ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου σε 83.000 δικαιούχους
- KPMG: Η αυξημένη δραστηριότητα εξόδων και η επικέντρωση στην ΤΝ οδηγούν την παγκόσμια επένδυση κεφαλαίων στα $120 δισ. το Γ’ τρίμηνο του 2025
